Гледайте на живо кацането на луната Chandrayaan-3 в Индия

...
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DLA_64yz8Ss?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=en- US&autohide=2&wmode=transparent&w=640&h=360]Chandrayaan-3, най-новата мисия на Индия до Луната, трябва
Коментари Харесай

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DLA_64yz8Ss?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=en- US&autohide=2&wmode=transparent&w=640&h=360]

Chandrayaan-3, най-новата мисия на Индия до Луната, трябва да предприеме своя ключов последен етап днес, когато безпилотният космически кораб се опитва да кацне меко на лунната повърхност — 40 дни след изстрелването му от южната част на южноазиатската нация.

Индийската организация за космически изследвания (ISRO) ще предава на живо изстрелването, което ще започне в 4:50 сутринта тихоокеанско време на 23 август (17:20 ч. IST ), повече от половин час преди целевия час за кацане от 5:34 сутринта тихоокеанско време (18:04 сутринта IST).

Във вторник ISRO потвърди, че мисията е по график и каза, че системите са подложени на редовни проверки, и гладкото плаване продължи.

Изстрелян през юли чрез ракетата-носител Mark-3 на ISRO от космическия център Satish Dhawan на остров Шрихарикота в Южна Индия, Chandrayaan-3 е третата лунна мисия на Индия. Той има за цел да кацне на южния полюс на Луната, далеч от страната, обърната към Земята. Смята се, че този регион може да крие основни тайни за Луната, включително потенциалното съществуване на замръзнала вода, която би могла да помогне за поддържането на човешкото обитаване на естествения спътник и потенциално може да се използва като гориво за бъдещи мисии до далечни места.

< p>Мисията Chandrayaan-3 е продължение на космическия кораб Chandrayaan-2, който се разби преди кацането на Луната през 2019 г. Индийската космическа агенция е направила редица подобрения в спускаемия апарат Chandrayaan-3, за да се справи с допълнителната дисперсия, както и включени актуализирани сензори и интегриран подобрен софтуер и системи за задвижване, за да се сведат до минимум шансовете за всякакви повреди този път.

Освен спускаемия апарат, космическият кораб Chandrayaan-3 включва задвижващ модул и марсоход. Последният е идентичен с този на Chandrayaan-2.

Космическият кораб включва сензори като сеизмометър, термична сонда, рентгенов и лазерен спектрометър. Той също така носи ретрофлектор от НАСА.

По-рано тази седмица ISRO сподели изображения на обратната страна на луната, направени от спускаемия апарат Chandrayaan-3, наречен Vikram. Орбиталният апарат Chandrayaan-2, който обикаля около Луната и ще помогне за свързването на лунохода Chandrayaan-3 с космическата станция на Земята, също наскоро се свърза с модула за кацане на новия космически кораб.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ако Chandrayaan-3 бъде успешен, Индия ще стане първата държава, кацнала на южния полюс на Луната. Успехът на мисията също така ще направи страната четвъртата, постигнала меко кацане на Луната, след Съединените щати, бившия Съветски съюз и Китай. По-рано този месец Русия се опита да се изправи срещу Индия, като изстреля своя космически кораб за кацане на Луната Луна-25. Руският космически кораб обаче се сблъска в повърхността на Луната, след като загуби контрол в събота.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР