Гледането на твърде много телевизия може да доведе до повишен

...
Гледането на твърде много телевизия може да доведе до повишен
Коментари Харесай

Спирайте телевизора и интернета! Ето защо

Гледането на прекалено много телевизия може да докара до нараснал риск от утежняване на когнитивните качества и загуба на мисловни умения в по-късен стадий от живота заради понижаване на сивото вещество в мозъка. За това оповестява Eat this, Not That!, цитирайки Прия Палта, невролог от Медицинския център " Ървинг " към Колумбийския университет.

" Нашите резултати демонстрират, че гледането на прекалено много телевизия, което се счита за симптом на затънал метод на живот, може да бъде обвързвано с понижаване на когнитивните качества на мозъка ", споделя специалистът, представен от БГНЕС.

Учените считат, че вторият фактор за бързото стареене е честото и дълготрайно потребление на интернет. Например прекомерно дейните консуматори освен страдат от липса на физически извършения, само че и са изложени на " синята светлина " от екраните на компютрите и смарт телефоните.

Експертите считат за рискови за здравето и привички като нестабилния график на съня, който води до стареене на мозъка и кожата, и поддаването на стрес. Според изследване на Йейлския университет, участници в опит, които са се справяли със напрежението, като са употребявали релаксиращи практики, помагащи да се изразят страстите, са били изложени и на по-бавен развой на клетъчно стареене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР