Гледането на стари футболни срещи може да се отрази добре

...
Гледането на стари футболни срещи може да се отрази добре
Коментари Харесай

Гледането на стари мачове подобрява менталното здраве

Гледането на остарели футболни срещи може да се отрази добре на менталното здраве. Това настояват лекари, представени от английския Independent. 

Проф. Алистър Бърнс, специализирал в региона на деменцията, поучава по-възрастните футболни почитатели да гледат остарели футболни срещи, като да вземем за пример финала на международната купа през 1966 година, когато победител е Англия. Спортът може да подтиква същите страсти, които ентусиастите са претърпели по време на събитието преди години. 

Емоционалната памет може да бъде даже по-силна и въздействаща. Предизвиканите по този метод мемоари укрепват мозъчната интензивност. Проф. Бърн коментира: " Въпреки че почитателите може и да не усетят, футболът се отразява добре на нервите. Хубавата игра може в действителност за помогне на мозъка и тялото ".

" Така както спортуването се отразява на физиката, по същия метод се следи връзка сред ледането на остарели футболни срещи и интензивността на мозъка ", заключава специалистът. Той е следил положително въздействие на остарели футболни срещи върху възрастни хора с деменция. 

Експерти са забелязали позитивно повлияване и при хора с други ментални болести.

Хората с ментални болести над 55 години във Англия са близо осем милиона души, а тези с деменция - 850 хил. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР