Гледането на филми и сериали през платформи за стрийминг услуги

...
Гледането на филми и сериали през платформи за стрийминг услуги
Коментари Харесай

Проблемите на Netflix може да са предупреждение за стрийминг бизнеса

Гледането на филми и сериали през платформи за стрийминг услуги се трансформира в огромна част от животите ни по време на пандемията. Нейният край обаче пристигна и незабавно започнаха да се появяват проблеми в промишлеността, която в последното десетилетие се характеризира основно с увеличение на клиентите и парите за продукции.

Това постави завършек на десетилетие на постоянен растеж в компанията, което се отрази и на цената на акциите на компанията - тя падна с 35%, като загубата в цената на компанията е малко под 50 милиарда $.

Netflix твърди, че повода за ненадейно слабите резултати е все по-жестоката конкуренция в бизнеса. Освен това от компанията акцентират и обстоятелството, че са прекратили профилите на всичките си клиенти в Русия, като това се равнява на към 700 хиляди потребителски акаунта. Дали обаче зад проблемите на Netflix не стоят условия, които може да обиден и другите страни в

Медийната промишленост от години се пробва да се напасне към модела на Netflix, откакто ползата към малкия екран и киното непрекъснато понижава. Това докара до от ден на ден компании, които желаят да завладеят пазара - Disney влага милиарди, Discovery и WarnerMedia приключиха обединение този месец, а една от най-големите причина за това беше желанието да се конкурират по-добре със стрийминг колосите. Дори новинарският канал CNN показа стрийминг услуга, въпреки и да не се радва на особена известност.
Реклама
Всичко това слага няколко въпроса, чиито отговори може да съдържат ключа към бъдещето на сектора. Има ли такова нещо като прекалено много варианти за стрийминг? Колко хора в действителност са подготвени да платят за тях? И може ли този бизнес да бъде по-малко печеливш и надалеч по-малко благонадежден от това, което промишлеността прави от години?

Препълването на пазара на стрийминг услугите е явно за всички. Освен Netflix огромни играчи в този бранш на световно равнище са HBO Max, Disney+, Amazon Prime. В Съединени американски щати обстановката е сходна, като за вниманието на хората на американския пазар се борят още Hulu и Peacock на NBC.

Взимайки това поради, наподобява естествено потребителите да стават все по-предпазливи към покачващите се цени на стрийминг услугите. Освен това вероятността те да прекратят абонамента си сега, в който предаването, което гледат, завърши, също се усилва. Това счита Кевин Уесткот, заместник-председател на консултантската компания Deloitte. Според Deloitte 25% от клиентите в Съединени американски щати са прекратили услуга за стрийминг единствено с цел да се абонират още веднъж за нея в границите на една година. " Те са разочаровани, че би трябвало да имат толкоз доста абонаменти, с цел да получат цялото наличие, което желаят ", споделя пред Financial Times Уесткот.

След като резултатите на Netflix за първото тримесечие станаха известни, започнаха да се чуват терзания за това дали компанията ще продължи настоящия си модел на работа. В последните няколко години компанията зад сериала House of Cards не пестеше средства за продукции, като настояванията на сценаристи и артисти бяха изпълнявани, без да се мисли за цената. В последните пет години Netflix се пробва и да завоюва " Оскар " за най-хубав филм, което изисква напълно друг вид филм от тези, които нормално носят най-големи облаги на компанията.
Реклама
" Ефектът върху нас ще се усети, в случай че новата действителност ги принуди да понижат своя програмен бюджет от 17 милиарда $ годишно ", сподели Майкъл Шамбърг, чийто документален филм от четири елементи за рецесията с атомната централа на Три Майл Айлънд ще дебютира в Netflix идващия месец. " Като продуцент постоянно мисля за тях като за първа спирка за показване на истински хрумвания. Ако растежът на клиентите им спадне и това ги принуди да понижат програмирането, ще спрат ли да поемат опасности за новаторски телевизионни излъчвания и филми за " Оскар ", споделя той пред Financial Times.

Дори и да не бъде взето решение за понижаване на програмния бюджет, остава въпросът дали истинското наличие на компанията би могло да се конкурира по сполучлив метод с това на конкурентните стрийминг услуги. Apple продължава да усилва разноските си за печелещи награди излъчвания като Severance, което се излъчва по Apple TV+. По Amazon Prime се чака да стартира сериалът " Властелинът на пръстените: Пръстените на силата ", който е предистория на класическата трилогия, като източници от сектора настояват, че за него са били изхарчени най-малко 450 млн. $.

" Реалността е с толкоз доста различно наличие, къде са новите неща, които просто смазват конкуренцията? Къде са новите франчайзи ", счита Рич Грийнфийлд, анализатор в LightShed Partners. Тук е и моментът да се означи, че някои от най-хитовите продукции на Netflix скоро ще приключат - Ozark, Stranger Things, The Crown. Предисторията на Breaking Bad - Better Call Saul, което е едно от най-добре представящите се излъчвания на Netflx, стартира последния си сезон.
Загубата на клиенти може да докара до неспазване на обещания
Съизпълнителният шеф Рийд Хейстингс, който един път се закле, че в никакъв случай няма да има реклами в Netflix, сподели пред вложители, че компанията ще обмисли въвеждането на по-евтино равнище абонамент, в който ще има реклама. Надеждата на компанията е, че това ще бъде създадено до една-две години.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Войната в Украйна 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Политика 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Войната в Украйна Реклама
Друго заричане, което, наподобява, може да бъде нарушено, е това, че Netflix няма проблем с практиката клиенти на компанията да споделят паролата за профила си с другари, които нямат подобен. Това е допустимо, тъй като Netflix няма предел на броя устройства, на които даден акаунт може да бъде употребен. Ограничения обаче има за това какъв брой от петте профила в акаунта може да употребяват услугата по едно и също време.

" Мислихме за това от няколко години, само че когато се разраствахме бързо, това не беше висок приоритет за работа ", споделя на срещата Хейстингс. " И в този момент работим суперусилено върху това ", споделя той по отношение на евентуалното наличие на реклами в Netflix.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР