Гледам този списък и дори на мен ми говорят от

...
Гледам този списък и дори на мен ми говорят от
Коментари Харесай

Петър Бояджиев: Гледам този списък и дори на мен ми говорят от първо лице две имена

Гледам този лист и даже на мен ми приказват от първо лице две имена. Петър Терзийски, шурей на Георги Атанасов, министър председател на 10 ноември 1989 година и Георг Цветански, шурей на Николай Дюлгеров, профсъюзният комунистически необут.
Сумата на двамата е общо 120 милиона $. 1995 година Петър Терзиев откри метод да влезне в контакт с мен. Двамата с Цветански бяха босове на една компания за търговия с медикаменти - Балканфарма. Целта, да ходотайствам пред Жан Виденов да позволи приватизацията на 50 % oт българската фармацевтична промишленост, Дупница, Троян и Разград. Тяхната компания имала контакт със сериозен вложител от Ирландия, който желал да купи тази част, само че инатливият Виденов, не бил склонен.

Ирландците биле подготвени да дадат и 10 милиона $ комисионна, на този който им помогне. Тоест офертата беше даваме ви 10 милиона $ на вас със Жан и Сендов против приватизацията. Нали си в бизнеса, какво по обикновено да се приватизира. Нали си за частната благосъстоятелност. Аз в такива случаи оставям нещата да се развият по метод да си изясня къде им е далаверата. Виждам се със Жан, абе за какво не продаваш фармацията на ирландците. Какви ирландци бе. Подставени лица. Георги Атансов е изнесъл пари в Ирландия и в този момент желае шурей му да вземе на ниска цена фармацията с цел да я препродаде след това на двойна и тройна цена.

И какъв брой комисоиона ни предложиха от от откраднатите пари. 10 милиона $ споделям. Добре, да се включим ли в бандата им съгласно теб и да сатнем и ние крадци. Не, точка ти знаеш на каква база са нашите връзки, желаех единствено да схвана. И така при Жан Виденов те не съумяха. Дойде Костов и след няколо месеца Петър ме вижда и споделя благодари на Жан, тъй като ни спести 5 милиона, Костов се съгласи за 5 милиона. Да, купиха я и в действителност след време я препродадоха и Терзиев отиде в Испания. Купи си едно голямо имение и стана търговец на недвижими парцели. И по този начин даже и на мен ми приказва нещо този лист а камо ли на други.

Дисидентът и политически бежанец Петър Бояджиев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР