Гледам, пловдивските гербери от днес се бият в гърдите, че

...
Гледам, пловдивските гербери от днес се бият в гърдите, че
Коментари Харесай

Изходът за панаира: Варненските акции – в Пловдив

Гледам, пловдивските гербери от през днешния ден се бият в гърдите, че избавили панаира от Гергов.

Да, но не. И Демократична България не го избави.

Спасиха го една друга дипломация, както и публикации в Plovdiv-online, това е истината.

Всичко е документирано и ще бъде оповестено, като му пристигна времето – след изключителната сесия, за която в този момент се събират подписки измежду общинските съветници.

Тя е инициирана от ГЕРБ с искане да се анулира конфликтното решение на Общински съвет от 19 декември 2022 година, което хем приемаше повдигането на капитала в „ Пълдин Туринвест “ посредством апорта на така наречен варненски акции, хем изискваше опазване на дяловото присъединяване на Община Пловдив.

Горещият картоф може да се охлади по два метода.

Първият е Общински съвет да вземе решение, с което да изиска страната да откупи и подари на Община Пловдив въпросните варненски акции, както преди време стори това с Варна, прехвърляйки й държавен дял.

Цената в този случай е 16 314 400 лв..

Вторият е решението за регистриране на нараствания капитал да върви със задължението Гергов да трансферира автоматизирано варненските акции на Община Пловдив. При този вид заплащане няма.

Третият е остра интервенция от нов кмет на Пловдив, който може безусловно да затвори панаира посредством дълги поправки на инфраструктурата от четирите страни на панаирното градче.

Всичко това не анулира задължението на Община Пловдив да потърси дължимите си през годините от 2006 насам дивиденти от присъединяване си в смесеното публично-частно сдружение „ Пълдин Туринвест “.

Към момента Пловдив е получил 00 лв. от присъединяване си в съдружието с Георги Гергов.

Обратът от началото на опита през декември на съветския консул и съветски жител да получи цялостен надзор върху Международния панаир, за който Plovdiv-online заяви още при започване на януари, идва след интервенция на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов е бил подведен от доближени за протичащото се в Пловдив. Той е бил безапелационен пред локалните първенци, че ГЕРБ не може да залага престижа си в скица на съветски жител.

Извънредната сесия е планувана за през днешния ден от 14.30 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР