Гледам на промените в служебното правителство като очевидно влияние на

...
Гледам на промените в служебното правителство като очевидно влияние на
Коментари Харесай

Владислав Панев каза защо напуска Зелено движение и по какъв път поема

Гледам на измененията в служебното държавно управление като " явно въздействие на господин Борисов и господин Пеевски ". Това сподели Владислав Панев - зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ в Българска национална телевизия.

" Кирил Вътев схваща проблемите в земеделието. Друг е въпросът дали е можел да противодейства на тях в задоволителна степен, поради всички кадрови назначения в земеделското министерство. За мен тази смяна е в резултат на това, че земеделието е орган и бранш с извънредно огромна корупционна взаимозависимост, доколкото милиарди минават от там. И дали господин Вътев е бил податлив да назначи на избрани позиции, на основни позиции в министерството нови хора може би, протежета на ГЕРБ и Движение за права и свободи. "

Според зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ със промяната на министри служебният кабинет от ден на ден се намества.

" Става все по-борисовски и все по-пеевски. Нямаме никакво подозрение, че той е под техния директен надзор ".

Панев уточни, че с измененията в Конституцията са целели да има баланс - президентът да няма цялостната власт и да няма неограничена опция да назначава министри т.е. да е налице баланс сред президентската институция и служебния кабинет.

По отношение на фигурата на министъра на външните работи Владислав Панев се осъмни, че става въпрос за въздействие на мнение в чужбина.

" Знаете, че Митов е един от знаците на ГЕРБ. Той е от " първия ред " на Народно събрание, по този начин, че няма никакво подозрение за неговата партийна принадлежност. Вероятно господин Борисов цели тъкмо да има ясна, цялостна информация какво се случва във външно министерство и нашите сътрудници. "

По думите му, " зелените политики " в никакъв случай не са били толкоз застъпени в държавното управление, както и " позеленяването на стопанските системи " в никакъв случай не е било толкоз мощно.

" Аз съм представител на " Зелено придвижване " в 49-то Народно заседание и ще бъда подобен до края на това национално заседание до идната седмица. След това считам, че единствената смислена опция за промени и за разцвет на България в последна сметка, е " Продължаваме промяната - Демократична България ". Така, че ще поддържа обединението за изборите за европейски парламент и за народен ".

Панев добави, че " евентуално ще бъде претендент за депутат ", само че " това ще бъде изяснено в договаряния ". Той добави, че европейските избори за него персонално като за претендент не стоят на дневен ред, само че ги дефинира като извънредно значими, " защото виждаме, че редица значими решения се взимат в Брюксел към този момент и ние тук сме се трансформирали в гумен щемпел надали не за имплементирането им ".

" България би трябвало да има думата в Брюксел, защото от време на време там чисто натискът за регулация е прекомерно огромен, което води до неконкурентноспособност на Европа по отношение на Азия и Съединени американски щати ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР