Глазгоу Рейнджърс постигна добър турнирен резултат, след като се добра

...
Глазгоу Рейнджърс постигна добър турнирен резултат, след като се добра
Коментари Харесай

Рейнджърс си тръгна с ценно реми от Прага

Глазгоу Рейнджърс реализира добър турнирен резултат, откакто се добра до тъждество 1:1 в гостуването си на Славия (Прага) от 1/8-финалите в Лига Европа. Възпитаниците на Стивън Джерард могат да са удовлетворени от този резултат, въпреки и да не демонстрираха изключително впечатляваща игра. Чехите поведоха още в 7-ата минута посредством Николае Станчиу, само че в 36-ата минута възвърне равенството, което се резервира и до края на дуела.

Славия поведе още с първата си по-добра опция в мача. В 7-ата минута Николае Станчиу получи на ъгъла на наказателното поле и със страховит диагонален шут вкара за 1:0.

Домакините продължиха да преобладават и в 30-ата минута имаха ново голово състояние. При един фаул отдясно на наказателното поле Лукаш Провод реши вместо да центрира изненадващо да стреля към вратата, само че стражът Алан Макгрегър внимаваше и избави.

В 35-ата минута Станчу опита да вкара втори гол съвсем по еднакъв метод като първия. Той стреля от ъгъла на пеналта, само че този път ударът му бе неакуратен.

Само минута по-късно обаче Рейджърс изравни от нищото. При едно центриране от фаул бранител не се намеси добре, съумя да стигне топката на аутлинията и да върне към Филип Хеландер, който от близко засече за 1:1.

Гостите стояха надалеч по-добре през втората част. В 64-ата минута Райън Кент бе изтърван в наказателното поле и насочи удар към вратата, а Ондрей Колар със сетни сили съумя да избави.

Домакините обаче може да съжаляват, че не изтръгнаха успеха в последната минута. Тогава след центриране от корнер Лукаш Масопуст насочи страпотен изстрел с глава, само че Макгрегър направи страпотно избавяне и опази вратата си.

Така срещата приключи без победител, само че голът на непознат терен дава преимущество на шотландците преди реванша. Славия ще се нуждае от победа или тъждество с повече попадения на " Айброкс ", с цел да продължи напред.

Лига Европа 1/8 кръг, четвъртък 11 март  Славия Прага 1:1краен резулат  Рейнджърс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР