Главоломните 253 млн. долара събра Спайдърмен: Няма път към дома“

...
Главоломните 253 млн. долара събра Спайдърмен: Няма път към дома“
Коментари Харесай

Новият „Спайдърмен“ събра половин милиард долара през първия уикенд

Главоломните 253 млн. $ събра „ Спайдърмен: Няма път към дома “ от продажби на билети в Съединени американски щати и Канада през първия си уикенд след премиерата предходната седмица. С това сложи връх и се класира като третия максимален дебют на вътрешния пазар в историята на Холивуд, даже в изискванията на разпространяване на нов вид на COVID-19, съобщи „ Ройтерс “.

Според оценки на дистрибутора Sony в международен мащаб са генерирани спомагателни 334,2 млн. $, с което общата сума доближава над половин милиард – 587,2 млн. $.

Предишният връх за лента, показана след началото на пандемията, бе подложен от „ Венъм “, който доближи 90 млн. $ на вътрешния пазар в първите си три дни през октомври. Същевременно филмът за „ Спайдърмен “ се подрежда на трета позиция при средствата, събрани през първия уикенд на вътрешния пазар въобще, след „ Отмъстителите: Краят “ и „ Отмъстителите: Война до безкрайност “.

Завръщането на блокбъстъра донесе нужния подтик на компании като AMC Entertainment, Cinemark и Cineworld, които се борят да привлекат тълпи по време на пандемията. Появата на разновидността „ Омикрон “ докара до нови опасения дали ще съумеят да го създадат.

След анулацията на представления на Бродуей и отлагането на мачове на Националната футболна лига в Съединени американски щати киносалоните се оживиха. Феновете препълниха залите, в които се излъчва лентата, с цел да видят високобюджетния театър на супергероя, продуциран взаимно от Sony и Walt Disney.

В основната роля влиза Том Холанд като Спайдърмен, а Зендая играе приятелката му Ем Джей. На екран се връщат и звезди от предходните филми за супергероя на Marvel.

Продажбите на билети в Съединени американски щати и Канада, считани за вътрешен пазар за всички филми, които дебютират в Северна Америка, разрушиха най-оптимистичните прогнози – анализатори предвидиха, че „ Спайдърмен: Няма път към дома “ ще събере 200 млн. $.

За съпоставяне през ноември „ Вечните “ – друга продукция от киновселената на Marvel, излъчена за първи път предишния месец, си обезпечи 71 млн. $ от продажби на билети в първия уикенд в Съединени американски щати и 161,7 млн. в световен мащаб.

Премиерата на кино лентата у нас беше на 17 декември, само че все още към момента липсват публични данни за представянето му в киносалоните през първия уикенд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР