Главоболието не е проблем на човечеството от вчера. За съжаление

...
Главоболието не е проблем на човечеството от вчера. За съжаление
Коментари Харесай

Бийте шута на главоболието: Тези 2 прости неща от природата правят чудеса с имунитета

Главоболието не е проблем на човечеството от през вчерашния ден. За страдание в днешно време то става все по-разпространено и изтезава от ден на ден хора по света.
Причините са вън от подозрение – все по-натоварения работен график, водещ непроменяемо към стрес, нечист въздух, дълго стоене пред компютъра, смарт телефона и телевизионния екран.
Болкоуспокояващите са един от най-развитите браншове на фармацевтичната индустрия.
В моменти на главоболие съвсем машинално посягаме към блистера с аналгин или беналгин, който стои на челно място в аптечката.

Има обаче елементарен метод да минем без най-разпространените хапчета. Не коства нищо, а всеки ги има в кухненския шкаф. Ето и елементарен метод да се избавим от главоболието и да укрепим имунната си система. В стъклено бурканче сложете 2 супени лъжици морска сол и 10 супени лъжици кафява захар.
Размесете добре двете съставки и оставете бурканчето затворено на нощното си шкафче. Всяка вечер преди лягане взимайте по 1 щипка от сместа и я поставяйте под езика си. Оставяйте солта и захарта сами да се разтопят. Сами ще се убедите какъв брой потребно е това за организма и какъв брой по-качествен става сънят ви. От смеската можете да взимате и в моменти на неочакван припадък на главоболие.

ПРИЧИНИТЕ: Има толкоз доста неща, които могат да провокират главоболие!
Крайни периоди, досадни сътрудници, тапи, разногласия. Невероятно, само че даже и хубави преживявания могат да станат причина за болки в главата – в медицината даже има термин като „ главоболие от сладолед “.
По природа главоболието е отговорът на тялото към физически и прочувствен стрес.
Този стрес може да накара мускулите във врата и главата да се редуцират и по този метод да доведат до така наречен тенсионно (причинено от напрежение) главоболие.

Или може да накара кръвоносните съдове да се свият и по-късно да се разширят, което провокира мигрени или главоболия в резултат на измененията в кръвното налягане.
А в случай че синусите ни са запушени или инфектирани, постоянно пораждат така наречен пулсиращи главоболия.
Като изключим дискомфорта, множеството главоболия са краткотрайни и много сполучливо се поддават на домашно лекуване – даже с някои различни средства – отвън най-популярните медикаменти без рецепта, написа edna.bg.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР