Главоболието може да е следствие както от стрес, така и

...
Главоболието може да е следствие както от стрес, така и
Коментари Харесай

Най-честите причини за главоболие

Главоболието може да е разследване както от стрес, по този начин и от по-простички неща като миризмата на парфюми, написа Obekti.bg. Най-често срещаният тип е стягащата болежка. При нея като че ли невидима лента се е впила в двете страни на главата, като може да отиде към врата и зад очите. Този тип главоболие може да трае от минути до дни, само че по предписание не стопира хората от ежедневните им отговорности.

Към момента над 1,6 милиарда хора страдат от стягащо главоболие, като дамите са наранени повече от мъжете.

Ето най-честите аргументи за него:

Емоционално напрежение

Когато сте ядосани, мускулите на врата и главата се стягат и предизвикват това главоболие. Дишайте надълбоко и постепенно или просто бройте до 10, с цел да се успокоите. Упражненията, шерването с другари за това как се чувствате и релаксацията могат да решат казуса с гнева в дълготраен проект.

Стрес

Главоболията, породени от стрес, нормално се случват след дълги часове работа и струпване през седмицата, само че нормално пикът е след пробуждане в събота. Спадането на равнищата на хормона на напрежението предизвиква бързо обособяване на химически субстанции в мозъка, които първо стягат кръвоносните съдове, а по-късно ги уголемяват. Просто решение е да се заобикалят повече от 8 часа сън и да се прибави повече релаксиране през седмичните дни. Йога, надълбоко дишане и разтривки също оказват помощ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР