Главното разузнавателно управление на Украйна категорично отрече да е замесено

...
Главното разузнавателно управление на Украйна категорично отрече да е замесено
Коментари Харесай

Украйна отрича да е нанасяла удари по Запорожката АЕЦ

Главното разследващо ръководство на Украйна изрично отхвърли да е забъркано в удари по окупираната от съветските сили атомна електроцентрала в Запорожие. Международната организация за атомна сила разгласи, че дрон е експлодирал покрай 6-ти реактор на централата, само че макар удара " това не е заплашило сигурността й ".

Украинското разузнаване акцентира, че " страната не е взела участие в каквито и да било въоръжени провокации на територията на нелегално окупираната атомна централа ". То твърди, че това е бил " симулиран удар " от съветска страна.

По-рано Русия упрекна Украйна, че е нанесла удари по Запорожката АЕЦ.

А президентът на Украйна още веднъж притегли вниманието на сътрудниците към незабавната потребност от още средства за противовъздушна защита. Обърна се непосредствено към американския Конгрес.

 
Трябва да кажем на Конгреса, че в случай че не помогне на Украйна, тя ще загуби войната. Трябва да намерим обществен формат за това. Ако Украйна загуби войната, други страни ще бъдат нападнати и това е реалност. Ще видите през идващите седмици по какъв начин Русия ще стане все по-настъпателна и ще вкара тематиката за използването на нуклеарни оръжия.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Позицията на Съединени американски щати за Украйна ще зависи значително от резултата от президентските избори. А на тях Доналд Тръмп може да получи действителна опция да се върне в Белия дом.

В неделя в. " Вашингтон пост " разгласява публикация, описваща вероятната тактика на Тръмп за Украйна. В нея се отбелязва, че републиканецът ще окаже напън върху Киев да отстъпи част от териториите си на Русия и по този метод да се постави завършек на войната. Изданието цитира източници, " осведомени с проектите на Тръмп ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР