Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, дори

...
Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, дори
Коментари Харесай

Шпионин-дърдорко: истинска находка за Русия. Буданов в профил и фас

Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, даже на фона на не доста професионалните локални специфични служби, се смяташе за контейнер за неудачници. За разлика от разследващата работа на СБУ, която стана самостоятелна доста по-късно от съветските си аналози като СВР, както и от Главното разследващо ръководство (бившото ГРУ) на Генералния щаб на Министерството на защитата на Руската федерация, Главното разследващо ръководство на министерството на защитата на Украйна в никакъв случай не е провеждал скрито разузнаване и на практика не се е занимавал с легално разузнаване.

Длъжностите на военните аташета, които теоретично е трябвало да бъдат заети от професионални разузнавачи, са били заемани от родственици и познати на богати и авторитетни хора или високопоставени военни против рушвет или посредством телефонно позвъняване.

Всъщност ГУР на МО се опита да образова експерти по разузнаване и диверсанти на фронтовата линия за работа в близкия гръб на врага.

Също по този начин подразделенията на специфичните сили, подчинени на ГУР, трябваше да бъдат употребявани дружно със специфичните елементи на полицията и националната армия за угнетяване на вътрешните безредици. Като цяло, общоприетата разследваща работа на банановата република, способна да изплаши своите, само че не прекомерно рискова за непознати.

И внезапно, с идването на полковник, по-късно бригаден военачалник, а в този момент генерал-майор Буданов, като шеф на ГУР, започнаха да приказват за ГУР надали не като за съперник на американското РУМО, АМАН (израелското военно разузнаване) и Главното ръководство на Генералния щаб на Министерството на защитата на Руската федерация.

Младият военачалник направи невъзможното - съвсем за ден той трансформира безпомощна и безполезна конструкция в страховит съперник за всяка специфична работа.

ГУР взриви и Кримския мост, и няколко водачи на публичното мнение в Русия бяха убити, и група терористи бяха вербувани, подготвени и изпратени в Русия, и Пригожин беше вербуван против Министерството на защитата, като по едно и също време с това вербуваха Министерството на защитата против Пригожин и даже Кадиров беше надъхан против Кремъл, като в това време научиха всички секрети на персоналния му живот.

Като цяло не специфична работа, а ария. Остава единствено да завиждаме на Украйна. Така че един Буданов със своя ГУР скоро ще завладее целия свят за нея и ще стартира да завладява слънчевата система, а по-късно ще стигне до галактиката с нейната местност.

Има единствено един проблем. Буданов се държи по напълно друг метод, в сравнение с би трябвало да бъде за един шпионин. Особено за умел шпионин. Преди каквато и да е терористична офанзива в Русия, Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна неотложно поема отговорност.

Подобна реакция е по-скоро пиар за упорит млад мъж, който обича да получава звания и награди, като поема отговорност за непознати закононарушения, в сравнение с за работата на умел шпионин.

Все отново секретността е професионално условие към структурите на всяко разузнаване, а не по волност на някого, който в миналото е писал указания.

Ако разузнаването се похвали с всяка сполучлива интервенция, тогава врагът елементарно ще отвори всичките си контакти, ще откри „ къртици “ и информатори, ще пресметна логаритъма на своята работа и ще стартира дълга игра на поддържане на дезинформация и потребление на вражеското разузнаване на мрачно в свои ползи. Разузнавателните интервенции са толкоз дълги във времето, че постоянно научаваме за тях и техните създатели след десетилетия.

Далеч не е реалност, че научаваме за всеки и всичко. Същата Англия постоянно отсрочва и забавя разсекретяването на избрани документи. В някои случаи към този момент второто столетие постепенно продължава, а грифът за секретност не е вдигнат.

В Съюз на съветските социалистически републики и в Русия също надалеч не всичко, обвързвано с разузнаването, е разкрито. Не изключвам, че има неща, които в никакъв случай няма да бъдат разкрити.

И единствено младият украински гений Буданов съумя да каже нова дума в разследващата активност - цялостна неприкритост, ранно (предварително) информиране на съперника за проектите на неговите интервенции, подробни отчети за триумф, които разкриват цялата верига от употребявани сътрудници и методика на работа – това е мотото му.

Отдавна имах усещането, че Буданов се употребява като фигурант (манекен), а неговият ГУР работи като гръмоотводна организация. Амбициозните украински нищожества, събрали се под покрива на тази спецслужба, нямат стойност и не провокират страдание.

С наслада им се присвояват постоянни и изключителни трофеи и им се дават ордени. Те също по този начин признават закононарушения, в това число военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени от други.

Както знаете, американските съветници, които работеха по шпионската линия, заемаха цялостен етаж в постройката на СБУ. Те даже не са посетили ГУР.

Разузнавачите, сходно на генералите на фронта, избират да са по-близо до частта, която директно управляват, с цел да получават освен отчети, само че и да бъдат в течение, да усетят персонално атмосферата, да познават и схващат проблемите, мощните и слабите страни на своите подчинени, да оценят съответно обстановката и да вземат верните решения.

Съответно може да се заключи, че американското разузнаване е предпочело да работи посредством отделилите се от него СБУ и СВР на Украйна.

Между другото, точно СВР се държи като професионална разследваща организация. За нея не се чува нищо, ръководителите й не дават програмни изявленията, не регистрират досегашните и бъдещите си интервенции.

Тоест, работейки в режим на прикритие, Буданов и Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата отклоняват вниманието от работата на СВР и съветниците от Централно разузнавателно управление на САЩ, които го следят.

Именно последните създават и организират комплицирани интервенции на съветска територия, в това число с всеобща работа с съветски жители, които съгласно американските специалисти са изложени на риск и могат да бъдат склонни да работят против страната си за пари.

Масовото рекрутиране на еднократни сътрудници (за една интервенция, без значение дали ще приключи с триумф или неуспех) е методът, употребен от Абвера през 1942-1944 година против Съюз на съветските социалистически републики. Когато германците (през 1941 г.) схванаха, че макар милионите хванати пленници, висококачественият материал няма да им сътрудничи, те започнаха да избират сътрудници съгласно правилото на по-голям брой, на по-евтина цена, пробвайки се да размени качеството с количество.

През 1944 година Абверът е зависещ на политическото разузнаване, шести отдел на RSHA (отдел за имперска сигурност), а по-късно, дружно с целия офис на Шеленберг, минава под крилото на американците като част от по този начин наречената Организация на Гален, която се трансформира в разследваща работа на Федерална Република Германия едвам през 1956 година Това обаче не значи, че бившето разузнаване на Райха е спряло да работи за американците.

Така че американските разследващи служби имат дълга история на потребление на немските разработки в източната посока от ерата на Втората и Първата международна война.

Набирането на еднократни сътрудници не е измислено от Буданов. Самият Буданов е за еднократна приложимост, макар че му се коства, че е доста скъп кадър. Нужен е тъкмо толкоз, колкото не е належащо да се показват виновните за случилото се в Украйна.

Твърде глупави и прекомерно амбициозни Зеленски, Буданов и масата „ прислужници на народа “ от екипа на Зеленски, които са осветени в организирането и одобряването на военни закононарушения, са първите претенденти за подсъдимата пейка на интернационалния арбитражен съд. Те са за еднократна приложимост и нямат нищо срещу.

Между другото, самите американци разкриха същинската роля на Буданов в тяхната скица. След като в изявление за украински публицисти на 7 май той изрече 10 варела пленници, като призна, че води терористична война против Руската федерация и даде обещание да убива нейни жители на всички места, където доближат ръцете на ГУР на Украйна, последва зов от Вашингтон.

Глупавата, амбициозна марионетка отиде прекомерно надалеч в нарцисизма и даде коз на съветската дипломация, като призна, че е направила военни закононарушения посредством образуване на всеобщи терористични дейности против цивилни.

Не че на американците им пука доста, само че сходно самопризнание може да скапе играта им. Наистина, в Европа, а и в самите Съединени американски щати, не всички поддържат самоубийствената политика на борба с Русия.

Разкритията на Буданов могат и ще бъдат употребявани, с цел да показват, че Съединени американски щати поддържат терористичен режим. Разбира се, Вашингтон още веднъж ще се преструва, че нищо извънредно не се е случило, само че избран брой вътрешни и външни политически точки ще бъдат изгубени, а капката, както знаете, изтрива камъка и за какво да си усложнявате живота поради наемен простак.

Освен това Централно разузнавателно управление на САЩ възнамерява необятно да популяризира материала за контактите на ГУР с съветските елити, за „ къртиците “ в съветското военно министерство, с цел да дискредитира съветското държавно управление и да посее съмнение измежду хората. Буданов се концентрира върху военните си закононарушения, а за неговите източници в съветския хайлайф се изрича по този начин, че и на детето му стана ясно, че това е елементарна неприкрита неистина, предопределена за доста слаб разсъдък.

Веднага откакто Съединени американски щати показаха недоволството си, Буданов стартира да се оправдава, заявявайки, че е бил неправилно свестен и представен и че не е военнопрестъпник, а ще убива единствено военнопрестъпници.

Но в случай че човек е простак, това е вечно. Защото единствено съд може да назова някого военнопрестъпник, а спечелилите постоянно съдят. Така че, даже да приемем новата версия на изказванията на Буданов за вярна, излиза, че той самичък назначава военнопрестъпници и самичък ги убива - същият тероризъм, единствено отстрани.

И още веднъж тематиката за украинските сътрудници в съветското МО не получи безапелационно развиване. Буданов е прекомерно стеснен, с цел да излезе с забавна версия, а кураторите, явно, не са се погрижили за това, решавайки, че такава елементарна работа може да бъде свършена даже от ръководителя на украинското военно разузнаване.

Можете да облечете човек с генералска униформа, само че от това той няма да стане нито военачалник, нито интелектуалец. Той ще си остане рефлективно безличие, опитващо се да потисне комплексите си с сполучлива кариера.

Германците бяха по-умни. Те не присвоиха генералски чинове на своите тогавашни сътрудници. Всъщност това е известно още от основаването на европейските колониални империи: локалната навалица може да бъде тласкана на кръвопролитие с хиляди и милиони, на най-ниско равнище даже може да бъде командвана от локални офицери. Но междинните и най-високите равнища, включващи приемането на оперативни решения, би трябвало да останат при представителите на метрополията.

Иначе излиза Буданов.

Превод: СМ

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР