Главното мюфтийство в България излезе позиция в защита на президента

...
Главното мюфтийство в България излезе позиция в защита на президента
Коментари Харесай

Мюфтийството излезе с позиция в защита на Ердоган

Главното мюфтийство в България излезе позиция в отбрана на президента Турция Реджеп Тайип Ердоган, откакто френското списание " Шарли Ебдо " разгласява подигравка с него.

" Корицата на последният брой на списание " Шарли Ебдо " удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на незачитането на човешките права и достолепие с този дръзновен опит на провокация. Свидетели сме на всичко това с помощта на окуражителните действия на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия метод на водене на политика и изразителност ", написа мюфтийството.

Написаното е във връзка позицията на Макрон, който разгласи, че ще се бори с " ислямисткия фракционизъм " и отбрани правото за издание на религиозни карикатури. Това докара до митинги и протест на франските марки в мюсюлманските страни. Той отбрани свободата на словото и светските полезности, откакто френски гимназиален преподавател беше обезглавен от 18-годишен чеченски ислямист за проявление на карикатури на ислямския оракул Мохамед в клас.

Мюфтийството у нас дефинира карикатурата на Ердоган като " непоносим опит за разпространяване на расизъм и ненавист ". " Така наречените карикатури са гнусни и лишени от възприятие за човешко благовъзпитание и хуманизъм. Това е подигравка с личността и достолепието на хората ", написа още в позицията.

Medapool разгласява без редакторска интервенция:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР