Главното мюфтийство остро осъжда посегателството над Централната Софийска синагога, станало

...
Главното мюфтийство остро осъжда посегателството над Централната Софийска синагога, станало
Коментари Харесай

Главното мюфтийство остро осъжда посегателството над Софийската синагога

Главното мюфтийство остро осъжда похищението над Централната Софийска синагога , станало на 19 януари, оповестиха от пресслужбата на мюфтийството.
 
19 януари (шабат) е специфичен за израелтяните, означават от мюфтийството, показват безпокойствие от случилото се и остро осъждат този вандалски акт на непоносимост и религиозна ненавист към малцинствените религиозни общности.

 
Мюфтийството акцентира, че все още не са открити отговорните за бруталното нахлуване против посетителите на джамията " Кадъ Сейфуллах Ефенди " (Баня башъ), което се е случило на 21 май 2011 година
 
Искрено се надяваме, че този път причинителят ще бъде открит и ще отговори пред съда за действията си. Подобни вандалски прояви се случват не рядко, наливат масло в огъня и унищожават съществено мира и спокойствието в родината ни “, се показва в известието.
 
От Мюфтийството приканват страната да обезпечава сигурността на членовете на религиозните общности и спокойното осъществяване на молитвите в духовните храмове.-->
 
Религията учи на морал, нравственос, почтеност, просвета и благоприличие , не би трябвало да се плашим от нея, а в противен случай, да намерим спасението в нея. В среда на морална и културна съсипия, тя ни е нужна повече от всеки път “, се показва още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР