Главното мюфтийство на България няма достатъчно финансови средства, за да

...
Главното мюфтийство на България няма достатъчно финансови средства, за да
Коментари Харесай

Мюфтийството няма пари да издържа 600-те си имами, иска опрощаване на дълговете

Главното мюфтийство на България няма задоволително финансови средства, с цел да заплаща на всичките си 600 имами, съобщи неговият представител Джелал Фаик пред Дарик.

„ Мисля, че като цяло българският народ би трябвало да гледа нещата от морална позиция. Ако успеем на мюсюлманското вероизповедание по някакъв метод да му подадем ръка и да работим с страната ръка за ръка, с цел да не разрешаваме нашите мюсюлмани да се радикализират и да подхващат някакви крайни дейности, това би било за добре “, разяснява той.

Според него друга мярка против радикализирането би включвала и опрощаването на 8-те милиона лв. дълг към страната, които Мюфтийството сега дължи. Сумата идвала най-много от осигуровки и налози, които съгласно Фаик били изчислени по погрешен метод.
 Когато самите араби желаят да опазят Европа от себе си  На първо четене: без финансиране от чужбина за заплати на свещенослужители
" Мога да ви дам образец със софийската джамия, на която е начислен налог към 600 хиляди лева Но по-голямата част от отговорностите е от осигуровки към Национален осигурителен институт ", разяснява той.

Този петък в Народното събрание би трябвало да бъдат разисквани измененията в Закона за вероизповеданията, които биха разрешили опрощаването на парите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР