Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Александър Сирски подчерта

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Александър Сирски подчерта
Коментари Харесай

Сирски възнамерява да получи предимство на фронта чрез използването на дронове

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Александър Сирски акцентира в канала си в  Telegram , че военните на Киев би трябвало да бъдат снабдени с най-ефективните и най-нови оръжия.

" Специален акцент е подложен върху подготовката на експерти по радиоелектронна битка, безпилотни системи и автоматизирани системи за ръководство. Търсим асиметрични решения, с цел да реализираме качествено предимство над количествено надминаващ ни съперник ", изясни главнокомандващият украинската войска.

По думите му за тази област дава отговор полковник Вадим Сухаревски, с който работят за " ускорение на внедряването на софтуерни новаторски решения и обезпечаване на институционална непоклатимост и адаптивност на избрани органи за военно командване и надзор на отбранителните сили ".

Според Сирски най-важната задача, която технологиите и нововъведенията би трябвало да изпълнят, е да запазят живота на украинските военни, съобщи ИА Фокус.

" Технологията и технологичността са ключът към нашето предимство над врага. Водещото място тук заемат безпилотните системи. Ето за какво развиването на потреблението на безпилотни системи е мой приоритет ", заключи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР