Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Валерий Залужни заяви

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Валерий Залужни заяви
Коментари Харесай

Ген. Залужни: Дразня се, когато говорят, че настъпваме бавно! За всеки метър наша земя ние плащаме с кръв


Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Валерий Залужни съобщи в изявление за Washington Post, че за деокупирането на всеки метър украинска земя бойците заплащат с кръвта си. Затова той се нервира от мненията, че контранастъплението върви по-бавно от предстоящото.

Ето и няколко други значими неща, които главнокомандващият споделя пред влиятелното американско издание.

– Нужни са ни повече муниции. Армията ни би трябвало да изстрелва най-малко толкоз снаряди, колкото и врагът изстрелва по нас. Но от време на време съперникът ни превъзхожда 10 пъти в това отношение.

– Да, няколко танка „ Леопард “ бяха унищожени. Но ние ги получихме не с цел да вървим на паради с тях, или да се фотографират върху тях политици и звезди. „ Леопард “ на бойното поле не е леопард, а цел за врага.

– Количеството самолети на НАТО, които дежурят по западните ни граници, са 2 пъти повече от количеството съветски самолени, които унищожават нашите позиции. Защо не можем да вземем най-малко 1/3 от там и да ги прехвърлим тук?

– На мен не са ми нужни 120 самолета, аз не се сготвям да тревожа целия свят. Достатъчно би било напълно лимитирано количество. Но самолети са ни нужни. Защото врагът употребява авиация.

– ЧВК „ Вагнер “ се махнаха от фронтовата линия, само че съветската защита не е станала по-слаба от този факт.

– Имам доста опасения. В това число и от „ Вагнер “ в Беларус. Но нашата задача е да се готвим за най-лошото и за оптимално вероятното развиване на събитията.

– Приказките за нуклеарен удар или взривяване на Запорожката АЕЦ няма да ме спрат. Ние просто би трябвало да освободим нашите територии.

Междувременно основното ръководство на украинското разузнаване (ГУР) заяви, че руснаците последователно се изтеглят от АЕЦ „ Запорожие “. Първи от нуклеарната централа са си отпътували трима основни шефове на „ Росатом “. Украинците, подписали контракти с „ Росатом “, също са били посъветвани да се изтеглят оттова до 5 юли.

Според украинското разузнаване на територията на нуклеарната централа и в прилежащия град Енергодар съветските военни патрули са намалели очевидно. Разузнавач №1 на Украйна ген. Кирило Буданов съобщи преди няколко дни, че руснаците към този момент са минирали оборудванията, охлаждащите реакторита на АЕЦ и взривяването им ще докара до световна злополука.

Руската страна към този момент не е разяснява заявките на украинското разузнаване. Но можем да сме сигурни, че в случай че разяснява, то ще е от сорта: „ Няма такова нещо. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР