Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни твърди, че в

...
Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни твърди, че в
Коментари Харесай

Украйна: Свалихме всички ракети, включително Кинжал

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни твърди, че в осмата масирана офанзива от началото на месеца Русия е употребила 18 ракети с въздушно, морско и наземно базиране от разнообразни видове. Според негово изказване, оповестено в " Телеграм ", към 03:30 врагът е атакувал Украйна от северна, южна и източна посока. От шест самолета МиГ-31К са изстреляни шест хиперзвукови ракети Х-47М2 " Кинжал " , девет крилати ракети " Калибър " (от кораби в Черно море) и три ракети с наземно базиране (С-400, Искандер-М), се споделя в отчета, представен от съветската работа на Би Би Си. Залужни твърди още, че всичките 18 ракети са унищожени от силите и средствата на Противовъздушна отбрана .

" Също през нощта на 16 май съперникът нападна с ударни безпилотни летателни апарати от вида Шахед-136/131, а също по този начин извърши въздушно разузнаване с три безпилотни летателни апарата от оперативно-тактическо равнище, всички те също бяха унищожени , " се споделя в отчета.

Руското министерство на защитата не разяснява тази офанзива, както и предходни офанзиви против Киев. Би Би Си не може да ревизира неотложно изказванията на украинските военни.

По-рано киевските управляващи обявиха, че, употребявайки " оптимален брой атакуващи ракети " и дронове " за най-кратък интервал от време ". Градската администрация разгласи унищожаването на " по-голямата част от вражеските цели " във въздушното пространство на столицата на Украйна и рухването на парчета в пет региона на Киев.

Междувременно публицисти от Kyiv Independent оповестиха за най-малко 10 мощни детонации, а локални канали в Telegram също загатнаха за гърмежи в Черкаска област .

Украйна за повторно оповестява за с, като тогава се твърдеше, че ракетата е била свалена при.
 Пентагона удостоверява: Руска
Пентагона удостоверява: Руска " Кинжал " беше свалена

Русия до този миг не е удостоверила потреблението й на 4 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР