Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съветва като профилактика, преди

...
Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съветва като профилактика, преди
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Профилактичното подсилване на имунитета предпазва от тежко боледуване

Главният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев поучава като профилактика, преди започването на вирусната вълна, хората да вземат всички ограничения за усилване на имунната система. Вирусната вълна се чака. Преди този интервал от време, ние би трябвало да вземем всички ограничения, които да профилактират идната вирусна вълна.

Респираторните инфекции и настинките са всеобщо публикувани, само че мъчно отличими между тях както при възрастните, по този начин и при децата. Тези болести не престават да бъдат водеща причина за заболяемостта, понижената работоспособност, хоспитализацията и смъртността в света.

Грипът е инфекциозно заболяване и е най-честия извършител на респираторни болести. Първите признаци, че сте инфектирани с грип могат да се появят до 24 часа след заразяването, а при някой хора чак след 4-5 дни. Клиничната демонстрация на потиснатия имунитет са повтарящи се инфекции на горните дихателни пътища.

При подтиснат имунитет следва да се включи лекуване за възобновяване на имунната отбрана.

Кои са най-уязвимите групи от грипа ?
Хората с хронични заболявания Възрастните хора над 60 години с хронични заболявания Хората в дейна възраст Децата,
Инкубационният интервал , в който грипа може да се разрасне е от 1 до 7 дни. След демонстрация на първите признаци на грип, човек може да болести различен до 5 дни.

Симптомите на вируса могат да варират от леки до тежки.
Висока температура, която може бързо да доближи до 38-40 градуса Хрема Възпалено гърло Силни мускулни и ставни болки Главоболие, което е съпроводено от болки в очите. Чувство на умора Липса на апетит
Ако първичните признаци на грип се утежняват, а не се усъвършенстват е допустимо имунната система на индивида да не може да се оправи с вируса. Това значи, че е допустимо от грипа да са зародили вирусни затруднения.
Инфекция на долните дихателни пътища - бронхит, пневмония. Инфекция на горните дихателни пътища - отит, синузит. Тежка дехидратация Други
Как да лекуваме вирусните инфекции?

Преди всичко, би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да не се допусне заразяване - пълноценно здравословно хранене обогатено с витамини, с цел да се обезпечи работата на имунната система, отбягване на всеобщи мероприятия по време на сезонната зараза, вярно носене на лицева маска, съблюдаване на отдалеченост, постоянно проветряване на пространствата, постоянно миене на ръцете, изхвърляне на тайни единствено затворени и на избрани места, стерилизация.

Особено значимо е да заобикаляме самолечението при по-тежко протичаща зараза и при към този момент развили се затруднения на болестта. Прилагането на антибиотик в случаите на неусложнена вирусна зараза освен не оказва помощ на организма, само че и може да сътвори спомагателни усложнения на организма.

За оправянето със сезонните вирусни инфекции изключително подобаващи са комбинираните артикули, които съдържат в себе си няколко съставки, настоящи в синхрон. Много е значимо да изберем подобаващ имунен активатор, който да има дълготраен и потвърден резултат в клиничната процедура. Той би трябвало да работи бързо, тъй че организма да може да преодолее признаците на настинката като хрема, запушен нос, болки в гърлото и кашлица в границите на няколко дни. Добър образец с потвърден във времето резултат е потреблението на комбинацията от Бял кедър, Диво индиго и Ехинацея. В случаите на грип и настинки се следи бързо облекчение на признаците, както и съкращаване на продължителността на боледуването. Тройната растителна композиция съчетава антивирусни и имуностимулиращи свойства за реализиране на оптималната успеваемост. Ехинацеята усилва интензивността на клетките, които разпознават и унищожават вирусните патогени. Дивото индиго форсира производството на антитела, които обезвреждат патогените. А белият кедър усъвършенства имунната система и редуцира продължителността на боледуването.

Общопрактикуващите лекари, педиатрите, инфекционистите, вирусолозите, имунолозите и всички сътрудници, които се сблъскват с настинките, алергии и лекарствена устойчивост се насочват все по-активно към сходни средства с растителен генезис заради тяхната добра търпимост и потвърден клинично лековит резултат.

 

* материалът е възложен от Sevex Pharma
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР