Главният военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос свиква съвещание с

...
Главният военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос свиква съвещание с
Коментари Харесай

Напрежение: Украйна се готви за война с Румъния и Молдова

Главният боен прокурор на Украйна Анатолий Матиос привиква заседание с присъединяване на силовите структури и разузнаването поради любителско видео, което се появи в YouTube. Кадрите са оповестени от потребителят 30192, осведомят киевски медии.

Авторът на видеото показва сюжет на война сред обединилите се Румъния и Молдова от една страна против Укрйна от друга. Според създателя, този съюз през 2022 година може да окупира част от Черновицка и Одеска области и да пристъпи към присъединението им. Авторът счита да написа електронна книга по тази тематика.

Главният боен прокурор откакто изгледал видеото има желание да внесе в единния указател на досъдебните следствия данните за подготовка от неустановени лица "на изключително тежки закононарушения, засягащи териториалната целокупност на украинската страна ". Съвещанието във връзка видеото ще се състои на 4 юни. Участниците в него ще получат от Матиос предписание в границите на наказателно произвеждане.

"Даже тревопасните могат да станат хищници, в случай че не пазиме страната си ", е декларирал Матиос, обещавайки да се бори за Украйна.

Авторът на видеото от своя страна разяснява, че по никакъв начин не е очаквал сходна реакция. Той счита, че някои хора в Украйна не осъзнават разликата сред действителни събития и измислени истории.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР