Главният треньор на Кенийската атлетика Джулиъс Кирва прогнозира обещаващо бъдеще

...
Главният треньор на Кенийската атлетика Джулиъс Кирва прогнозира обещаващо бъдеще
Коментари Харесай

Треньор предрече бляскаво бъдеще на кенийските спринтьори

Главният треньор на Кенийската атлетика Джулиъс Кирва предвижда обещаващо бъдеще за кенийските спринтьори на международната сцена. Кирва предвижда, че известността на спринтовете ще надмине тази на дългите бягания.

Той съобщи, че цяло едно потомство кенийски спринтьори са били стимулирани от изключителното показване на локалното спринтово знамение Фердинанд Оманяла на Игрите на Британската общественост.

“През годините нацията закупи несравнима известност с производството на международни първенци на дълги дистанции. Според последните събития в Кения, има огромен късмет Кения скоро да се подреди измежду международните суперсили в спринтовете ”, показа Кирва в изявление за The Star.

Кирва похвали изключителните достижения, показани от кенийските спринтьори през последните месеци, отбелязвайки, че броят на спортистите, постигащи резултат под 10 секунди на 100 метра, наподобява нараства бързо.

Той даде образец с Оманяла и Самуел Имета, които записаха най-хубав резултат в света за сезона и персонален връх.

Имета се класира на второ място с 9.94, с цел да приключи на 0.13 секунди след първенеца от Игрите на Британската общественост Фердинанд Оманяла.

И двамата бягаха под 10 секунди, колкото е нормативът за присъединяване на Световното състезание в Будапеща през лятото.

Световната атлетика обаче не призна тези резултати поради нередовност с апарата за премерване напразно.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР