Главният секретар на правителството на Япония изрази тревога, че преместването

...
Главният секретар на правителството на Япония изрази тревога, че преместването
Коментари Харесай

Япония разтревожена от преместването на посолството на САЩ в Израел

Главният секретар на държавното управление на Япония изрази паника, че преместването на посолството на Съединени американски щати в Израел може да докара до ескалация на напрежението в Близкия изток, оповестява " Асошиейтед прес ".

Йошихиде Суга акцентира, че " Япония е разтревожена, че стъпката може да направи мирния развой в Близкия изток още по-труден или да ескалира напрежението в целия Близък изток ". По думите му, Япония ще следи развиването на проблема с огромен интерес.

Суга се е въздържал да подлага на критика Съединени американски щати, като единствено съобщи, че Япония взема под внимание обещанието на Вашингтон, че въпросът за статута на Йерусалим би трябвало да бъде решен сред заинтригуваните страни.

Той изтъкнал, че позицията на Япония е, че разногласията и статутът на Йерусалим би трябвало да бъдат позволени посредством договаряния сред израелците и палестинците. Суга добави, че Япония се надява да способства по собствен метод за мира в района, като насърчи доверието и разговора сред двете страни посредством разнообразни планове.

Преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в оспорвания Йерусалим беше приветствано от Израел, само че наказано от палестинците, които желаят столицата на тяхна възможна бъдеща страна да бъде в Източен Йерусалим, като преглеждат решението на Съединени американски щати като крещящо тесногръд ход по един от най-щекотливите и напрегнати разногласия в спора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР