Главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров изпрати писмо до

...
Главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров изпрати писмо до
Коментари Харесай

МВР се оплака на ВСС, че спецпрокуратурата отменя планирани акции срещу престъпни групи |

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Петър Тодоров изпрати писмо до Инспектората към Висшия правосъден съвет, в което твърди, че има затруднения в следствието на проведени незаконни групи. Причината е в прекъсването или забавянето на 25 досъдебни производства, водени от чиновници на ГДБОП, от Специализираната прокуратура.

В писмото си комисар Тодоров показва 25 досъдебни производства, при които има закъснение, като единствено пет от тях са от последните три седмици.

Въпреки основаната организация и съгласувана дата за осъществяване на профилирани полицейски операции за задържане на лица, документиране и секване на незаконна активност на проведени незаконни групи, реализациите са отменяни от наблюдаващите прокурори. Посочваните претекстове са висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура, неконкретизирано устно предписание на административния началник на Специализираната прокуратура и други, добавя той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи написа, че това основава усложнения в следствието на незаконните групи - несъразмерното закъснение на интервенции по задържането им води до тяхното преструктуриране, до отвод на очевидци (с загадка и очевидна самоличност) от показания, дадени по досъдебни производства, привършване на периодите за употреба на специфични разследващи средства и други.

Вече е реалност и неодобрение от потърпевши, по чиито сигнали са формирани каузи, само че приключването им е забавено, както и надлежно прекосяването в правосъдна фаза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР