Главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли подадената вчера от

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли подадената вчера от
Коментари Харесай

Живко Коцев оттегля оставката си, била подадена под натиск

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев отдръпна подадената през вчерашния ден от самия него оставка и разгласи, че е бил подложен на напън. Той направи това на взаимен брифинг с премиера Николай Денков. От своя страна Денков уточни, че напън е бил прилаган както от вътрешния министър, по този начин и от " доста високопоставени лица от прокуратурата ".

" Срещу мен се развива извънредно грозна акция. Срещу мен седи сериозна войска, която желае да ме дискредитира като персона, като експерт - мен и моите близки ", сподели Живко Коцев.

Той чака офанзивите против него да се засилят.

" Очаквам всичко. Освен това през днешния ден забелязах, че моята оставка за овакантяване на системата на министерството бе употребена като мотив за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това събитие ме задължава, мой честен и професионален дълг е да се върна и да работя, да си извършвам служебните отговорности ".

Стана ясно още, че Коцев е разговарял и с президента Румен Радев, който е наясно със случая. Затова министър председателят и президентът са се разбрали, че няма да се придвижи процедурата по освобождението на Живко Коцев от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Президентът знае и е склонен, че при тези условия не е редно ", съобщи Денков.

Коцев отхвърли да назове кой от прокуратурата го е подлагал на напън и изясни, че на 3 април е бил свикан като очевидец по наказателно произвеждане. Явил се в Антикорупционната комисия и прокуратурата, след което офисът му и домът му били претърсени.

" Това, което се твърди за колосални финансови парични следства и други нелепи изказвания, не дава отговор на истината ", сподели той.

Бойко Рашков: Отдавна имаме информация, че вътрешният министър изолира Живко Коцев от работата в Министерство на вътрешните работи
На въпрос на Българска национална телевизия по какъв начин ще работи с Калин Стоянов оттук насетне, Коцев посочи, че не става въпрос за персонални, а за служебни връзки.

" Министерство на вътрешните работи има чисто функционални деъйности, които би трябвало да извършва и ние сме длъжн да работим в екип. Нямам нищо срещу дали ще бъде министър Стоянов или министър Иванов, само че ние би трябвало да си изпълняваме отговорностите по закон. Имаме големи провокации, на които би трябвало да противодействаме - в синхрон и в партньорство ".

Премиерът Николай Денков удостовери, че през вчерашния ден за известно време никой не е имал връзка с Живко Коцев и даже е отправил питане към ДАНС.

" Вчера и аз не знаех къде е господин Коцев, дори изпратих писмо до шефа на ДАНС да запитвам къде е, тъй като му бяха взели и телефона и нямаше по какъв начин да се свържем. Имаше интервал, в който никой нямаше връзка с него ".

Самият Коцев изясни, че първо е оказал подпомагане на проверяващите органи, след което бил в служебния си офис.

Премиерът в оставка отхвърли да разяснява състава на служебния кабинет.

" Ще създадем всичко въможно, с цел да осигурим равномерен преход, да предадем информацията, да кажем кои са значимите и незабавни задания, които стоят съгласно нас ", съобщи Николай Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР