Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът

...
Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР се срещна с директора на Центъра за скрининг на терористи на САЩ

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов и шефът на ГДНП основен комисар Христо Терзийски организираха двустранна работна среща с шефа на Центъра за скрининг на терористи на Съединени американски щати господин Чарлз Кейбъл и заместник-директора господин Тимоти Грох.

По време на срещата бяха разисквани взаимни планове за противопоставяне на тероризма в подтекста на идното европредседателство на България. Дискутираха се съответни ограничения и дейности за запазване сигурността на жителите, както на България, по този начин и на Европа и Съединени американски щати от задаващите се международни терористични закани. Директор Кейбъл срещна основен комисар Маринов и основен комисар Терзийски с настоящото положение и динамично разрастващите се процеси в международен мащаб по линия на битката против тероризма.

Центърът за скрининг на терористи (ЦСТ) е поделение на ФБР, което управлява информацията, събирана от локалните, щатските и федералните американски правоохранителни органи, както и от задгранични сътрудници, с които имат реализирани договорености.

Директорът на „ Центъра за скрининг на терористи " е с сан заместител - шеф на ФБР.

Създаден след събитията на 11 септември 2001г., ЦСТ поддържа централизирания лист на държавното управление на Съединени американски щати с данни за терористи. Подпомага американските правоохранителни организации и своите интернационалните сътрудници да разпознават сигурно известни или обвинени терористи.

Центърът има упоритост да се трансформира в световен орган за скрининг и идентифициране на известни и обвинени терористи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР