Главният секретар на МВР даде брифинг в Министерски съвет Много

...
Главният секретар на МВР даде брифинг в Министерски съвет Много
Коментари Харесай

Иванов: Спазвайте мерките по празниците, не пробвайте реакциите на полицията

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи даде брифинг в Министерски съвет

Много е значимо скупчването на хора пред храмовете да става по открития ред. Министерство на вътрешните работи има за цел да отбрани живота на българските жители. Няма за цел да преледва нарушителите и да постанова наказания. Гледаме в една посока, за това желая да прикани българските жители да съблюдават ограниченията и да не пробват нашите реакции. Това съобщи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Той изясни, че в страната ще се вземат всички нужни ограничения, свързани с изпълняването на заповедта на министъра на опазването на здравето по отношение на изключителното състояние в страната.

" Във връзка с идните празници, по разпореждане на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, се вкарва организация за защита на провежданите църковни мероприятия ", изясни шефът на основна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски.

" В Столична дирекция на вътрешните работи за идните празници има основана организация за засилено полицейско наличие в регион, където жителите ще отбележат идните християнски празници. Колегите ще съблюдават да се извършват ограниченията ", безапелационен бе шеф на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Иванов увери, че храмовете ще бъдат третирани като всички останали публични места. Той прикани жителите, в случай че имат потребност, да се помолят у дома, а не да излизат.

Към вчерашна дата в страната са формирани 638 досъдебни производства, 391 преписки, 2102 акта за нарушение на заповедта, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Служителите на Министерство на вътрешните работи заобикалят да влизат в храмовете. Мястото на чиновници не е в храма, в случай че са униформени. Обсъждаме вид влизането в храмовете да се реализира посредством пропусквателен режим ", изясни Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР