Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков

...
Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков
Коментари Харесай

ММС похвали организацията на Европейското по снукър в София

Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков връчи купите на спечелилите в Европейските шампионати по снукър до 18 и до 21 година, които се организираха в София от 2 до 9 февруари. При най-младите до 18 година първенец стана Джаксън Пейдж (Уелс) след победа над Флориан Нюсле (Австрия) с 5:3. Титлата до 21 година бе извоювана от Зимон Лихтенберг (Германия), който надви с 6:4 над Тайлър Рийс (Уелс).

В церемонията по награждаването на призьорите участваха също ръководителят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис и президентът на Българската федерация по снукър Олег Велинов. Заедно с Асен Марков те връчиха самостоятелните оценки на останалите призьори от Европейските шампионати до 18 и до 27 година



Веднага след награждаването бе намерено Европейското състезание по снукър за мъже, което ще продължи до 16 февруари.

„ Снукърът е доста известен спорт, който набира скорост и в България с помощта на положителната работа на Българската федерация по снукър. В европейски мащаб Европейската билярд и снукър асоциация работи засилено с младежи и юноши, а доказателство за това са многото и добре готови участници в европейските шампионати до 18 и до 21 годишна възраст “, сподели Асен Марков.

Той благодари на ръководителя на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис и президента на Българска федерация по снукър Олег Велинов за активността им за разпространение на спорта измежду младите. През тази седмица БФ снукър разгласи старта на взаимен план с Европейската билярд и снукър асоциация, финансиран от стратегия Еразъм + - Развитие на умения в и посредством снукър. Проектът има за цел да разпространява на европейско равнище персоналните, обществените и просветителните преимущества на спорта и ще показва на практика насочен метод към физиката и математиката. За задачата двете организации ще си сътрудничат с гимназии от България, Португалия и Италия.

Главният секретар на ММС похвали отличната организация на шампионатите, поради която в последните години страната ни е приела голям брой семейства.



В трите европейски шампионати, които се организират в София, вземат участие рекордните над 300 играчи от 39 страни. В Европейското състезание по снукър до 18 година присъединяване взеха 11 българи, от които двама стигнаха до 1/16-финалите – Жан Лашуман и Виктор Илиев. В шампионата до 21 година участваха 10 българи, от които двама стигнаха до 1/32-финалите – Виктор Илиев и Александър Хубанов. В Европейското състезание за мъже присъединяване ще вземат 12 български играчи, сред които и Олег Велинов. Той изрази признателност към ММС, Столична община и спонсорите на Европейските шампионати и посочи високата класа на участващите български съдии.

Председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис благодари за обезпечените чудесни условия. Той съобщи, че с рекордния брой участници Европейските шампионати в София ще влязат в историята.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР