Главният секретар на Демократи за силна България Емил Мачиков е

...
Главният секретар на Демократи за силна България Емил Мачиков е
Коментари Харесай

Главният секретар на ДСБ сменил фамилията си заради имотни измами?

Главният секретар на Демократи за мощна България Емил Мачиков е сменил семейството си , тъй като е търсен за имотни измами преди да стартира политическа кариера с новото си име. Това демонстрира взаимно следствие на телевизия Европа и уеб сайтът breaking.bg.

Проверка на news.bg откри, че на страницата на ДСБ няма информация за лицето Емил Мачиков, нито за Емил Илиев .

През 2006 година Емил Мачиков, който тогава носел името Емил Ивов Илиев, се среща с живелия дълги години в Германия Константин Мавродийски . Двамата стартират строителен бизнес. Емил Илиев подписва контракт с компанията на Константин Мавродийски - " Кристиан 98 " ЕООД и дружно основават сдружението " Здравен инженеринг " ООД.
 Антикорупцията усили аргументите за акцията против себе си
Антикорупцията усили аргументите за акцията против себе си

Информира и че ревизира за доближено лице до политически водач

Настоящият политик тогава е назначен за шеф на сдружението. Той е притежател на 90% от капитала от 5000 лева .

Дружеството би трябвало да построява два строителни обекта в столичния квартал " Манастирски ливади " - " Здравец 1 " и " Здравец 2 ". Технически шеф на градежите е бащата на Емил - Иво Илиев .
Другият съучастник - Константин Мавродийски е вложил сериозна сума пари в плановете, само че е излъган , по думите на юриста му Борислав Вълчев. " Измамата се състои в това, че той е дал едни пари, които се харчат за други неща и не влизат в плана ", изясни юристът.

Според Мавродийски, с 420 000 лева фирмен капитал Емил Илиев, с предходна фамилия Мачиков и татко му са създали главен ремонт на жилището си на столичната ул. " Гурко ". Направено е сложно саниране на фасадата на 5 етажна постройка на същия адрес и ремонт на вила в село Коняво, област Кюстендил.

" С фирмен капитал е закупен първокласен джип на лизинг. Ст ойност та му с лихвите надвишава 200 000 лева . ", сподели работилият в Германия Мавродийски.

По думите му бащата на сегашния партиен функционер е оправдал разхода на 264 000 лева от капитала на " Здравец инженеринг " ООД с " погашение на отговорности към " рискови лица ", само че не е прецизирал кои са те. През август 2010 година Емил Илиев, прочут през днешния ден като Емил Мачиков, е изключен от сдружението, на което допреди това е бил шеф. Независимо, че са завели дело за част от сумите, от компанията губят връзка с Илиев, преименуван на Мачиков.

Частният правосъден реализатор не е съумял да го открие, а на името на Илиев/Мачиков не попада никаква благосъстоятелност.

Друго дело е формирано поради изчезнали от касата на сдружението 370 000 лв.. Дирите на парите са изгубени с излизането на Илиев от сдружението, твърди юристът на другата страна . Заради изчезналите суми против някогашният строителен бизнесмен и сегашен политик е формирано и досъдебно произвеждане през 2012 г . По-късно то е спряно, тъй като Емил Илиев бил неоткриваем.

По думите на негови съпартийци в ДСБ тогава той е бил отвън България . На 6 юни 2013 година Емил Ивов Илиев става Емил Ивов Мачиков . Самоличността му бе доказана и от Вероника Цветкова, някогашен счетоводител на ужиления Кристиян Мавродийски.

След промяната на името през 2013 година Илиев, към този момент Мачиков, се впуска в политиката. Още през февруари 2014 година е назначен от Радан Кънев за основен секретар на на партията Демократи за мощна България .

Самият Кънев съобщи, че " Хората, които са на виновни позиции в " Демократична България " сега нямат незаконни петна в предишното си, в това число тези, които са взели участие във властта ".

В събота пък Мачиков, прочут преди като Емил Илиев, бе измежду главните лица по време на регистрацията на Демократична България за европейските избори.

Междувременно на страницата на Емил Мачиков в обществената мрежа Facebook има позиция, съгласно която той обмисля да съди хората, от където идва офанзивата.

" На първо място е добре да се знае, че офанзивата идва от обръча от институти и мисловни тръстове свързани с ГЕРБ , основани за агитация и подривна активност с съществена тенденция " попречване основаването на опция в център дясно, която може да се трансформира в опасност за ръководството на модела Борисов ". Тези кръгове гастролират гладко в обществените канали на ДСБ и Демократична България повече от година и са в основата на образуването на политическото наличие на ТВ Европа, написа Мачиков.

Според него офанзивата е опит за отговор на мегаскадала с парцелите на властта , който води до електорален отлив на партия ГЕРБ. " Осъзнавам, че това е част от предизборната акция . Учудва ме само, че офанзивата е ориентирана към мен предвид на това, че не съм заемал, не заемам и не имам намерение да заемам държавни постове и най-много не владея никакви парцели ", написа Мачиков.

Публикувайки фотографията на своя дядо Радко Илиев Мачиков , който е бил политически пандизчия в лагера " Белене " през 1948-1952 година той споделя част от фамилната си история.

" Всички останали представители на семейството Мачикови са преследвани и репресирани от комунистическия режим. През 1958 година, когато моят татко Иво е на 16 години, при регистриране в регистрите дядо ми взема решение да го запише с фамилно име Илиев , на дребното име на неговия татко Илия, в опит да го защищити от гонене през годините напред ", написа представителят на ДСБ.

През 2013 година аз възвръщам достоверната си фамилия Мачиков по открития правосъден ред. До тогава нося семейството Илиев, която татко ми продължава да носи и до през днешния ден. Това е известно на всички, които ме познават.

" В реалност аз и фамилията ми сме пострадали от липса на настояща правосъдна и правораздавателна система.През март 2010 година бях силово отхвърлен от основаното от мен и татко ми сдружение " Здравец Инженеринг ", а в следствие и незаконосъобразно изключен от него. ", написа Емил Мачиков.

Към оня миг, дали заради доверчивост или неумелост, не съм си давал сметка, че с цел да правиш сполучлив строително-инвестиционен бизнес в България би трябвало да подаряваш жилища на властта , декларира представителят на ДСБ.

По думите му вместо разцвет, независимост, работеща пазарна стопанска система и същинска народна власт, прехода в България се разви в посока на определяне на плаваща тирания , корумпирани институции, подвластни медии и обединение на страната с мафията. " Стожерите на това статукво са Държавна сигурност, някогашната комунистическа номенклатура на и техните наследници. Същите употребяват присъщи за комунистическия режим способи за практикуване на напън, оклеветяване, набеждаване и заличаване на неуместните без съд и присъда.

Добрата вест е, че това ръководство е към своя край ", написа Емил Мачиков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР