Главният секретар е висшата професионална фигура в МВР. Като такъв

...
Главният секретар е висшата професионална фигура в МВР. Като такъв
Коментари Харесай

Калин Стоянов отговори на Петър Тодоров: Прави политичиски коментари по опорни точки

„ Главният секретар е висшата професионална фигура в Министерство на вътрешните работи. Като подобен той има ангажимент да управлява, координира и управлява всички полицейски действия. В интервютата му от последните дни, обаче виждам единствено политически мнения и говорене по едни и същи опорни точки “. Това гласи позиция на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на изявлението на подалия оставка основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Опорките за отстраняването ми са извънредно несъстоятелни, акцентира подалият оставка основен секретар на Министерство на вътрешните работи

Относно обвиняването на Тодоров, че оставката му е поискана след среща сред Стоянов и съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков министърът разгласи, че от юни не се е срещал с депутати.

„ Причините са напълно професионални и те са вследствие на персонално моите наблюдения за работата на основния секретар. Той твърди, че сме работили добре. Очевидно това е неговата оценка за моята работа “, акцентира вътрешният министър.

Той е безапелационен, че в двата си диалога с основния секретар на Министерство на вътрешните работи е провел два диалога, откогато е министър и два пъти му е споделил, че не може да разчита на него.

Любомир Николов е в системата от над 20 години и беше първото новоназначение на вътрешния министър Калин Стоянов

„ Отговорът му беше, че няма да освободи поста, в случай че преценява да опитвам с процедура по освобождение до президента. Точно това направих. Редно би било основният секретар, бидейки две години в тази си функционалност, да познава добре системата, с цел да не внушава лъжи. В Министерство на вътрешните работи има профилирани структури, които се занимават с търсене . Спекулативно е да се твърди, че шефът на ГДБОП може да е директно виновен за издирването на изчезнали лица “, гласи още позицията на Стоянов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР