Главният съветник на британския премиер напусна Даунинг стрийт. Оттеглянето на

...
Главният съветник на британския премиер напусна Даунинг стрийт. Оттеглянето на
Коментари Харесай

Главният съветник на британския премиер се оттегли

Главният консултант на английския министър председател напусна Даунинг стрийт. Оттеглянето на Доминик Къмингс е вследствие на водените от известно време подмолни борби в канцеларията на премиера, написа БНР.
Предполагаше се, че Доминик Къмингс ще напусне поста си към края на годината, само че Би Би Си заяви, че той към този момент е сторил това. Медията означи, че има информация, че Къмингс ще продължава да работи от вкъщи си доникъде на декември по въпроси като всеобщото тестване за Covid-19.
 Борис Джонсън: Различнията в мненията са огромни Борис Джонсън: Различнията в мненията са огромни
Европейският съюз и Англия обявиха, че в договарянията за Брекзит остават огромни разлики. Страните ще продължат да преговар...
Съветникът се оказа в центъра на битката за власт на Даунинг стрийт, чиято жертва преди два дни стана неговият непосредствен другар и сътрудник Лий Кейн, който бе шеф по връзките. Някои депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън приветстваха напускането на Кейн и Къмингс като късмет за премиера да постави начало на ново ръководство.
Къмингс и Кейн бяха в основата на сполучливата акция за излизане от Европейски Съюз преди референдума за Брекзит през 2016 година, както и за спечелването на последните общи избори от Борис Джонсън. От известно време обаче се следи огромно напрежение на Даунинг стрийт за линията на ръководство, която би трябвало да се следва, както и за това кой да заеме вакантния пост на началник на канцеларията на премиера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР