Главният редактор на изданието Aлтернатива“ Андрей Ваджра смята, че предстоящата

...
Главният редактор на изданието Aлтернатива“ Андрей Ваджра смята, че предстоящата
Коментари Харесай

Ваджра за оставката на Нуланд: На мястото на злобната к*чка е назначен специалист по зачистването на краищата“

Главният редактор на изданието „ Aлтернатива “ Андрей Ваджра счита, че идната оставка на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд е повлияна от общата неприязън към служителката на американската администрация и неуспеха на нейната работа в украинското направление.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели по-рано, че Нуланд го е уведомила за желанието си да подаде оставка през идващите седмици. Дипломатът от кариерата Джон Бас, който е бил дипломат на Съединени американски щати в Афганистан, Турция и Грузия, е претрупан да извършва функционалностите на Нуланд до избора на непрекъснат правоприемник на поста й.

„ - написа анализаторът на страницата си във VKontakte.

Втората причина за оставката, по мнението на Ваджра, е загубата на надзор на Съединени американски щати върху обстановката в Украйна.



“, допусна анализаторът.

Той също по този начин напомни, че Джон Бас, който ще размени Нуланд като заместник-държавен секретар на Съединени американски щати, когато беше дипломат на Съединени американски щати в Афганистан през 2017-2020 година,

„ заключи Ваджра.

Виктория Нуланд, считана за основния проектант на антируската и украинската политика на американската дипломация, поставя завършек на 35-годишна кариера, откакто бе „ прескочена “ за назначение на поста първи заместител държавен секретар, втората позиция в йерархията на Държавния департамент. Чиновничката заемаше поста краткотрайно от предишния юли след излизането на пенсия на Уенди Шърман.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Альтернатива

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8224 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед15591Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед24132Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед42858Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед54963Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед378399Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161710Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125495Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118050Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102866Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР