Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно

...
Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно
Коментари Харесай

След санкциите срещу Пеевски: Мито Мухъла се скри, Гошо Синдика стана управител на фалиралия „Конкурент“

Главният редактор на банкрутиралия врачански ежедневник „ Конкурент “ Георги Александров незабавно стана и шеф на дружеството-издател „ Конкурент нюз “ ЕООД, откри инспекция на организация BulNews.
Официалният притежател на изданието - „ Компакт медия “ от Горна Оряховица, е под контрола на Димитър Николов, прочут в някои среди и като Мито Мухъла. Именно той бе досегашният шеф на сдружението „ Конкурент нюз “ ЕООД, което има и едноименния седмичник.
Рокадата идва тъкмо когато Съединени американски щати постановиха свирепи наказания против някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Американците блокираха всички негови компании и тези, които имат някаква връзка с него. Едно от сдруженията, които би трябвало да бъдат разследвани по закона „ Магнитски “, е издателят на „ Конкурент “. При предпочитание от страната, елементарно може да бъде потвърдено, че Мито Мухъла е сламен човек, зад който в действителност стои Пеевски. През миналите месеци имаше поредност от изявления в централни и локални медии, в които бе извадена на ярко топлата връзка сред корпулентния предприемач и мушморока от Горна Оряховица.
Вероятно и това е повода да се стигне до незабавната промяна на шефа и отпред да застане Гошо Синдика. По този метод Мито Мухъла прави крачка обратно, а на амбразурата пращат дребничкия публицист с голямо его.
Рокадата обаче крие много рискове за новия шеф, тъй като той носи цялостната отговорност със своя автограф за всяко решение, както и за държанието на умиращия седмичник и потъналия в давност негов уебсайт. При открити нарушавания в „ Конкурент нюз “ Гошо Синдика ще дава отговор освен като персона, само че и със своето имущество. Това надали звучи изключително успокоително за неговото семейство, само че явно заплахата е подценена.
В последна сметка, без значение каква е същинската причина за промяната на шефа на „ Конкурент нюз “, отпред е подложен човек, за който е явно, че няма ресурса и качествата да извършва длъжността. Това потвърждава, че цялата благосъстоятелност на сдружението е компрометирана и няма значение кой публично стои отпред на компанията. Отзад е Пеевски…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР