Главният прокурор уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства

...
Главният прокурор уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства
Коментари Харесай

Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж

Главният прокурор уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки от двама жители на Руската федерация, оповестиха от прокуратурата.
По сигнал на Държавна организация " Национална сигурност " са формирани досъдебни производства за закононарушения против Република България по член 104, алинея 1 и член 109 от Наказателен кодекс. В хода на следствието е открито, че двама жители на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки, прецизират от прокуратурата.
 След шпионския скандал: Да се направи одит на Министерство на защитата и да покажем, че вярно охраняваме информация След шпионския скандал: Да се направи одит на Министерство на защитата и да покажем, че вярно охраняваме информация
„ България е НАТО. Ние участваме там равноправно с всички страни и никой не може да каже, че България е по-малко благонадежден партньо...
Установено е още, че двамата съветски жители се употребяват с дипломатически имунитет, според за дипломатическите връзки.
В тази връзка, на 22 март 2021 година, основният прокурор Иван Гешев уведоми публично министъра на външните работи за откритото в хода на следствията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР