Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна днес с федералния прокурор

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна днес с федералния прокурор
Коментари Харесай

Цацаров се срещна с федерален прокурор от САЩ и обсъдиха незаконната миграция и корупцията

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна през днешния ден с федералния прокурор на Южна Калифорния Робърт Киафа, заяви пресцентърът на държавното обвиняване. Киафа е на посещаване в България по покана на посолството на Съединени американски щати и на фондация " Риск Монитор ".

Предвижда се той да изнесе лекции пред съдиите и прокурорите от Специализирания съд и Специализираната прокуратура за антикорупционни следствия и за следствие на закононарушения в публичните поръчки, се споделя още в известието.

Двамата обвинители са разискали проблемите с противозаконната миграция, с проведената престъпност и корупцията. Делата в Южна Калифорния, свързани с противозаконна миграцияq били сред 3 000 и 5 000 годишно, коментирал Киафа. Той е показал обаче, че не всички случаи се трансформират в наказателни производства.

Цацаров му обяснил, че съгласно българското законодателство всяко нелегално прекосяване на границата е закононарушение и се проверява от прокуратурата.

Федералният прокурор от Съединени американски щати е успокоил Цацаров, че в случаите на наказателни каузи против политически фигури прокуратурата постоянно е упреквана, че се трансформира в средство за политическо наказване - това се схваща още от известието на държавното обвиняване. Гостът допълнил, че обвиняванията на прокуратурата се потвърждават в съда, без значение дали има тълкувания на дейностите на обвиняването от трети страни.

Двамата са се обединили към мнението, че работата на правоохранителните органи може да е сполучлива единствено в случай че проверяващи и прокурори работят дружно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР