Главният прокурор Сотир Цацаров се надява да бъдат направени изменения

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се надява да бъдат направени изменения
Коментари Харесай

Цацаров: Санкциите за футболните хулигани трябва да бъдат жестоки

Главният прокурор Сотир Цацаров се надява да бъдат направени промени на закона, който регламентира наказванията за футболното безчинство, както и промени във връзка с организацията на футболните срещи. Обвинител номер съобщи това пред NOVA, откакто предходната седмица бомбичка, хвърлена на мача Левски-ЦСКА, рани двама служители на реда.

" Моята вяра е, че всички приказки, които се изприказваха във връзка на този случай и във връзка ранената служителка на Министерство на вътрешните работи, няма да останат в общественото пространство до идващия случай, т.е. че те в последна сметка ще намерят някаква реализация, първо в промени на закона, който регламентира наказванията за футболно безчинство и второ, във връзка с организацията на футболните срещи. Аз мъчно мога да приема насрочване на футболни мачове във време и място, което да блокира живота в цялата столица, което да постанова надали не полицията да бъде съсредоточена и от други градове, с цел да обезпечи защитата и което общо взето да води до сходни ексцесии. Мисля, че в последна сметка своята отговорност носят и всички тези, които настояват, че радеят за българския футбол - футболни федерации, управления на футболни клубове и по този начин нататък ", сподели Цацаров.

Просто би трябвало да стане ясно, че ред би трябвало да има, безапелационен е основният прокурор. Санкциите за футболните хулигани би трябвало да бъдат задоволително тежки и жестоки, бих споделил жестоки, акцентира основният прокурор. " В моите показа тежко наказване е отнемане от независимост действително. Трябва да има правдивост. Справедливостта в 90 % от случаите минава и през отмъщение ", разяснява Цацаров.

На въпрос дали прокуратурата ще изиска ареста на петимата българи по проблема „ Желяз Андреев ”, основният отговори: „ Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето предложение е по силата на член 20 от Договора за екстрадиция сред двете страни да стартират съвещания. От през вчерашния ден тези съвещания са факт. В тях участваха представители на Министерството на правораздаването и на Върховната прокуратура от наша страна и надлежно на Държавния департамент на прокуратурата на Флорида от американска страна. Не са налице предпоставките на контракта за краткотрайно задържане. Казано по различен метод, няма наложителен случай, както е в текста по самия контракт. Аз мисля, че по това имаме нужното схващане. Но резултатите ще бъдат оповестени малко по-късно ”. По думите му съответното задържане на Желяз Андреев ще бъде избегнато.

„ Вторият стадий е обвързван неизбежно с екстрадиционно произвеждане всъщност, в случай че американската страна фактически предяви молбите за екстрадиция. На този стадий прокуратурата ще би трябвало да внесе настояванията в съда ”, добави Цацаров. По думите му, с оглед условията за двойна наказуемост, каквато съществува по силата на контракта, предпоставките за екстрадиция не са налице. Аз имам вяра и в разсъдъка, и в правната подготовка на нашите съдии, добави Цацаров.

По случая „ Иванчева ” основният прокурор разяснява, че прокуратурата е направила всичко допустимо, с цел да извърши своите отговорности по закон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР