Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди Софийската градска прокуратура да извърши

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди Софийската градска прокуратура да извърши
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверка по сигнала на ГЕРБ срещу Ерменков

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди Софийската градска прокуратура да извърши инспекция по сигнала на депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков против народния представител от Българска социалистическа партия Таско Ерменков за " подправената " вест за инфектираната вода в София.

Имунитетът на Ерменков не е проблематичен за осъществяването на предварителна инспекция, тъй като прокуратурата ще търси данни за закононарушения, заяви БНР.

Проверката е поради цитирания от депутатите от ГЕРБ текст от Наказателния кодекс, съгласно който предаването на погрешни повиквания за паника по средствата за всеобща връзка е закононарушение.

Ако в границите на инспекцията се съберат данни и за тероризъм, казусът ще бъде трансфериран на способената Специализирана прокуратура, написа още публичното радио.

Ако прокуратурата реши, че Ерменков е направил закононарушение по някой от двата текста, основният прокурор ще би трябвало да изиска снемането на имунитета на Ерменков, с цел да може против него да се образува досъдебно произвеждане.

Според прокурори следва инспекцията първоначално да снеме пояснения от депутата от Българска социалистическа партия, с които да се откри кои са източниците на Ерменков. После би трябвало същите да бъдат разпитани от прокуратурата.

Заради изказванията за основана суматоха и паника у мнозина жители, следва да се назначи и експертиза на профила на Ерменков във " Facebook "./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР