Главният прокурор Сотир Цацаров предложи на правосъдния министър Данаил Кирилов

...
Главният прокурор Сотир Цацаров предложи на правосъдния министър Данаил Кирилов
Коментари Харесай

Отнемат българското гражданство на египтянин и израелец

Главният прокурор Сотир Цацаров предложи на правосъдния министър Данаил Кирилов да отнеме натурализацията (придобито българско гражданство) на още двама, оповестиха от прокуратурата.

Предложението е след сигнал от ДАНС до Върховната касационна прокуратура за позволени нарушавания при процедурата по придобиване на поданство. Тя е и за неподдържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българско поданство .
 Еврокомисия следи по какъв начин се дава поданство против вложения
Еврокомисия следи по какъв начин се дава поданство против вложения

Държавите от Европейски Съюз не обменят информация за настояванията за поданство и за престояване

Припомняме, до в този момент след инспекция на сигналите през юни 2019 година основният прокурор предложи на правосъдния министър да бъде отнето българското поданство на четири лица - Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина .

През юли 2019 година бе препоръчано лишаване на поданството и на Магди Мохеб Камил Кассабгуи и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани .
 Мислят промени по процедурата за лишаване на българско поданство
Мислят промени по процедурата за лишаване на българско поданство

Във връзка с отнетото поданство на руснака Сергей Адониев

При инспекцията са открити учредения за анулация на натурализацията и на още двама от други страни. За всеки от тях е сезиран министърът с искане да насочи предложение до президента на Република България за издаване на декрет за анулация на натурализацията.
 Цацаров изиска денатурализация и за египтянин и пакистанец
Цацаров изиска денатурализация и за египтянин и пакистанец

Не спазили изискванията за извличане на българско поданство

Предложенията са за:

- Омру Махмуд Фаузи Дасуки , роден в гр пъкъл Гиза, Египет , придобил българско поданство с Указ № 70 от 08 юни 2018 година Мотивът за искане на денатурализация е, че не е поддържал държавните облигации, чиято инвестиция е в основата да му бъде обещано поданство. Проверката не разкрила вложения, които да поддържа в нужния двугодишен период.

- Сахм Абдул Абдул Яги, роден в гр. Йерусалим, Израел е вторият чужденец, чието българско поданство е препоръчано за анулация. Той е станал наш съотечественик с Указ № 44 от 24 април 2018 година Той също не е поддържал инвестицията си за претенции двугодишен период.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР