Главният прокурор Сотир Цацаров предлага мерки за подобряване на работата

...
Главният прокурор Сотир Цацаров предлага мерки за подобряване на работата
Коментари Харесай

Нови щатове за психолози и социални работници в затворите иска Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага ограничения за възстановяване на работата в местата за отнемане от свобода на министъра на правораздаването Цецка Цачева, оповестиха от прокуратурата.Цацаров предлага да се попълнят незаетите щатни длъжности в системата на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и да се отпуснат нови щатове за обществени служащи и психолози в местата за отнемане от независимост.Тези хрумвания са след инспекция в пандизите, разпоредена от основния прокурор в местата за отнемане от независимост и за съотношението - затворници-надзиратели.Според резултатите от проверката съотношението сред надзиратели и пандизчии е сериозно. То е изключително очевидно в ЗООТ " Хеброс " - гр. Пловдив (1:97), ЗООТ " Стара Загора " - гр. Стара Загора (1:84), ЗООТ " Плевен " - гр. Плевен (1:102) и други, разясняват от държавното обвиняване.В писмото до Цачева главният прокурор изяснява до какво води неравномерното систематизиране на охранителите към лишените от независимост. " Това основава предпоставки за ненадеждна защита на местата за отнемане от независимост ", написа основният прокурор.

Цацаров написа, че установените слабостите са систематични. От Прокуратурата са алармирали за проблемите в пандизите и затворническите общежития и през 2015, и през 2016 година с писма от основния прокурор до съответните министри на правораздаването - Екатерина Захариева и Христо Иванов.

По време на среща с ръководителите на Синдиката на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ) Христо Илков и Радослав Мартинчев, основният прокурор Сотир Цацаров изрази вяра за бързо решение на насъбраните проблеми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР