Главният прокурор Сотир Цацаров не скри учудването си от протеста

...
Главният прокурор Сотир Цацаров не скри учудването си от протеста
Коментари Харесай

Цацаров: Чайка идва по споразумение, подписано от моя предшествменик

Главният прокурор Сотир Цацаров не скри учудването си от митинга на " Да,България " и водача й Христо Иванов поради формалното посещаване на съветския основен прокурор Юрий Чайка у нас. " А те в кое си качество го насочат тоя апел? ", удиви се Цацаров пред медиите.

" Аз съм малко изумен от каква позиция се задава. Демокрация - всеки има правото да приканва и да желае. Влизаш в Народното събрание, когато за теб са дали своят вот съответният брой хора ", загатна той за несъстоятелността на тона на някогашния правосъден министър, който остана надалеч под прага на парламентарната преграда.

Цацаров натърти, че няма по какъв начин да се загатва за непознати грантове и да се сипят обвинявания, " когато политическата ти активност е резултат от същите тези грантове ". " Това е модел, който би трябвало да следваш. Не го ли следваш, стопира спонсорството! ", отсече Сотир Цацаров. И добави, че не е споделил, че приказва за Христо Иванов, а по принцип.

Цацаров изясни още, че съветският основен прокурор Юрий Чайка идва по силата на съглашение, подписано сред двете прокуратури още по времето на предшественика му Борис Велчев. И по време на сегашната аудиенция следва сключване на съглашение за съдействие в региона на антитероризма, в това число и за образование на прокурори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР