Главният прокурор Сотир Цацаров напълно е отказал да съдейства за

...
Главният прокурор Сотир Цацаров напълно е отказал да съдейства за
Коментари Харесай

Цацаров е отказал да съдейства за разкриване на истината за ЦУМ-гейт

Главният прокурор Сотир Цацаров изцяло е отказал да спомага за разкриването на обективната истина по абсурда ЦУМ-гейт. Това излиза наяве от документите по осъществената инспекция на правосъдния инспекторат, с които Mediapool разполага. Делото за достъп до информацията бе извоювано от гражданския деятел Николай Неделчев.

Докладът на инспектората за ЦУМ-гейт при започване на месец юли 2017 година. Негов създател са контрольор Игнат Георгиев, който категорично показва, че тогавашният основен прокурор е отказал да се отзове на поканата за чуване. Цацаров отхвърля да изпрати и писмена позиция. Съдебният инспекторат е потиснат и заставен да употребява позиция на основния прокурор, оповестена на уеб страницата на държавното обвиняване.

Замесеният член на националното управление на Българска социалистическа партия и предприемач Георги Гергов също е отказал да изпрати своето пояснение. Единствено предприемачът и издател на вестник „ Сега “ Сашо Дончев се отзовава и преразказва изказванията си, които към този момент са станали към този момент обществено известни.

Съдебният инспекторат прави умозаключение, че доказателствата по случая не са задоволителни, с цел да се откри какво тримата фактически са си говорили.

" Твърденията на господин Дончев съдържат подмятания за нерегламентирано държание от страна на господин Цацаров, само че остават изолирани и неподкрепени с каквито и да е доказателства. В формалната позиция на основния прокурор се показва, че по време на срещата до основния прокурор е отправено искане да упражни въздействие по тещуща инспекция с предмет активността на самостоятелен регулатор, което е било изрично отклонено ", се споделя в отчета на инспектората, което се отхвърля от Сашо Дончев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР