Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на концесията на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на концесията на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява концесията на ски зона Банско

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил инспекция на концесията на ски зона Банско в Национален парк " Пирин ", която включва и изясняване кой е действителният притежател на " Юлен ". Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Цацаров е разпоредил в тази ситуация осъществяване на така наречен персонална инспекция – това значи, че тя ще бъде следена от един прокурор от Върховната касационна прокуратура. Това се прави в случаите, изискващи конфиденциалност.

" Предвид съдържащите се в сигнала данни за закононарушения срещу околната среда, както и закононарушения по работа от представители на изпълнителната власт, основният прокурор е разпоредил персонална инспекция ", се изяснява в известието на пресцентъра на държавното обвиняване.

Причината за инспекцията е сигнал на партия ‘ " Зелените " от 26 февруари до Цацаров, в който са изложени обстоятелства за позволени голям брой нарушавания на настоящото законодателство при подписване и осъществяване на контракта за отдаване на концесия на територия " Пирин ".

" Зелените " са настояли за инспекция за действителния притежател на концесионера " Юлен ", както и определяне на нарушавания от страна на този концесионер, свързани главно с използването на площи, доста надвишаващи размера на концесионната територия по контракт и с съществуването на обекти на трети лица там, се показва в известието на прокуратурата.

Още детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР