Главният прокурор си тръгна от заседанието на ВСС, за да

...
Главният прокурор си тръгна от заседанието на ВСС, за да
Коментари Харесай

Иван Гешев тръгна за Страсбург, кадровиците обмислят да продължат в четвъртък

Главният прокурор си потегли от съвещанието на Висш съдебен съвет, с цел да пътува за Страсбург.  Гешев изясни, че има предпочитание да участва на цялото съвещание на Пленума и да упражни правото си на персонална отбрана. 

На собствен ред членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева попита дали не може в Страсбург да бъде изпратен негов заместител или да пътува с по-късен полет. Гешев изясни, че има няколко персонални срещи и бил предизвестил на съвещанието предишния четвъртък. 

Според част от кадровиците обаче това е „ шиканиране на процеса “.

Дебатите дали съвещанието да бъде прекъснато за през днешния ден не престават. Кадровиците обмислят дали да продължат в четвъртък, когато Гешев ще бъде в България. 

По време на съвещанието беше разпитана заместничката на Гешев - Даниела Машева. Тя съобщи, че е позволила, че Иван Гешев може да си подаде оставката предвид на всички събития. По време на оперативката преди брифинга на 15 май тя дефинира, че Гешев бил с извънредно изражение.

Машева описа, че на въпросната оперативка е бил пуснат запис. По време на слушането на наличието - Борислав Сарафов излиза сърдит от стаята, без да изчака края на събирането. 

„ В един миг Сарафов очевидно промени изражението си, в този миг влезе един от заместниците - Десислава Пиронева. В някакъв миг той стана сърдит от стола и сподели, че няма да взе участие в това и че не е възможно да се записват сътрудници “, изясни Машева. Тя посни, че те не са знаели основният прокурор да има 150 записа. 

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР