Главният прокурор ще използва дните, в които е излязъл в

...
Главният прокурор ще използва дните, в които е излязъл в
Коментари Харесай

Васил Пандов заподозря: Гешев ще използва отпуската за политически изявления

Главният прокурор ще употребява дните, в които е излязъл в отпуск, за политически изказвания. Това мнение изрази в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева ” депутатът от ПП-ДБ доцент Васил Пандов.

„ Решението му да излезе в отпуск може да бъде разчетено по разнообразни способи. Единият е да не въздейства върху инспекциите върху него. Но от това, което самият той показа в понеделник на конференцията, не мисля, че това е ход, обвързван с отдръпване от функционалност, с цел да не препятства следствието.

Доколкото разбрах през днешния ден е декларирал, че ще разкрие в идващите седмици обвързаността на правосъдната система от политическата. Очевидно е, че той ще употребява тези дни, в които не извършва своята служба, с цел да прави политически изказвания ”, съобщи доцент Пандов.

„ Тази дейна интервенция от негова страна в политическия развой, която несъмнено въздейства на цялата обстановка, той няма да спре. Излизайки в отпуск звучи, като да имам повече време да въздейства върху политическия развой ”, разяснява още депутатът.

Той разяснява и думите на Гешев, че е твърдо решен да се оправи „ с политическия отпадък ”.

„ Подобен жаргонен език не мога да си спомня предходен основен прокурор да си е разрешавал сходно определение. Редовите прокурори са по-адекватни в изявленията си по избрани каузи, в сравнение с техните ръководители ”, сподели Пандов.

Според него Десислава Атанасова превантивно си е споделила, че тя е индивидът, за който Гешев приказва.

В понеделник основният прокурор разгласи, че е звънял по телефона на политик непосредствен до Мария Габриел, откакто чул от медиите, че номинираната за министър председател ще изиска от Висшия правосъден съвет отстраняването му от поста.

„ Напълно е допустимо да е записал и нея ”, разяснява Пандов.

Заявката на Слави Трифонов, че от Има Такъв Народ ще поддържат експертно държавно управление, съгласно Пандов е по-скоро обвързвана с първия мандат.

„ В нашето предложение за кабинет имаше и политически лица ”, изясни Пандов.

„ Г-н Трифонов от последовател на разглобяване на модела „ Борисов ”, може да го поддържа в този момент. От нас мога да заявя, че ние няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ-СДС, а ще бъдем в зала. Няма метод да бъде определено това държавно управление, в случай че няма изненади от „ Възраждане ”, счита още Пандов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР