Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в курортния

...
Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в курортния
Коментари Харесай

Регентската къща в Боровец, дадена на Иван Гешев: Ползва я от 2021 година

„ Главният прокурор употребява като персонална така наречен Регентска къща в курортния комплекс „ Боровец “. Това изясни в своя изказване зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.
Прочетете още
„ Тази къща е служебна база на прокуратурата на Република България, само че до нея няма достъп никой от магистратите, тъй като господин Гешев я приватизира за лично прилагане “, уточни Сарафов.

Проверка на БТВ откри, че в реалност парцелът се стопанисва от основния прокурор Иван Гешев. Става дума за съществена къща и няколко бунгала, ситуирани на близо 18 декара повърхност.



Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия правосъден съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа " за " и един " срещу ". Преди това е стопанисвана от Висш съдебен съвет.



Наблизо други парцели няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че парцелът е под непрекъсната защита и видеоконтрол.



Проверка в кадастъра откри, че парцелът е предопределен за почивен лагер. Регентската къща е издигната през 1941 година и в нея е живял някогашният министър-председател Богдан Филов.

В края на септември 2021 година основният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на държавната резиденция " Бояна ".

Снимки: bTV
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР