“Главният прокурор не изпраща призовка , не провежда разследвания, нито

...
“Главният прокурор не изпраща призовка , не провежда разследвания, нито
Коментари Харесай

Не съм викал Петков на разпит лично: Гешев

“Главният прокурор не изпраща призовка , не организира следствия, нито дава инструкции на прокурорите съгласно българското законодателство”, съобщи пред Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев. Коментарът му е в отговор на въпроси “кой го е предиздвикал да привика на разпит премиера Кирил Петков и дали това ли е формата на разговор сред двете институции”.

„ Като всеки български жител съм извършил задължението си да уведомя за осъществено закононарушение и в частност предоставената ми от Петков информация за лица, които съгласно него са причинители на съществени престъпни и стопански закононарушения “, сподели още Гешев.

Той заяви, че му е било снето пояснение от прокурор от ВКП. „ Заявих всички известни условия по отношение на казаното от премиера. Сигурен съм, че той ще направи същото и ще съблюдава българските закони. Надявам се, че ще показа цялостния лист, който стартира да ми чете от телефона си, тъй като огромна част от имената и прякорите не бяха упоменати на конференцията му “, добави основният прокурор.

Попитан чака ли прокуратурата да чуе повече неща от премиера на този разпит, Гешев отговори, че не знае какво ще съобщи Петков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР