Главният прокурор на Вашингтон Карл Расин възнамерява да разпита първородния

...
Главният прокурор на Вашингтон Карл Расин възнамерява да разпита първородния
Коментари Харесай

Прокурор ще разпита сина на Тръмп за присвояване на средства

Главният прокурор на Вашингтон Карл Расин има намерение да разпита първородния наследник на американския президент Доналд Тръмп-младши като част от делото за хипотетично заграбване на средства, събрани за встъпването в служба на републиканеца през януари 2017 година Това заяви в четвъртък.

Столичната прокуратура е поискала от сина на американския водач да даде показания по делото. През декември предходната година огромната щерка на президента Иванка бе привикана в прокуратурата на Вашингтон за разпит в границите на следствието. Тя разкритикува самото следствие, като го назова „ следващата политически стимулирана проява на възмездие и пилеене на пари на данъкоплатците “.

Миналия януари Расин разгласи, че съди комисията, която събра средства за инаугурацията на Тръмп през януари 2017 година за заграбване на средства. Според Расин комисията е нарушила статута на организация с нестопанска цел, като е похарчила над 1 милион $ за наемане на банкетна зала, стаи и възнаграждение на храна в хотел, ситуиран на няколко пресечки от Белия дом, благосъстоятелност на организацията на Тръмп. Според генералния прокурор чиновниците са знаели, че цената е съществено повишена и залата на практика няма да бъде употребена.

Комитетът е основан за образуване на инаугурационните събития, само че съгласно исковата молба на Расин неговият личен състав „ е изоставил тази цел и е нарушил закона на окръга, когато е пропилял към 1 милион $ благотворителни фондове, като е платил за прилагане на хотелската стая на Тръмп “. След като прегледа документите на комитета, основният прокурор твърди, че американският водач и щерка му Иванка Тръмп най-вероятно са били наясно с повишения наем.

Законът на окръг Колумбия не разрешава на организации с нестопанска цел да вземат участие в действия за облага за физически лица. Расин, който е член на Демократическата партия, изиска от съда да събере 1 милион $ от организацията Тръмп и да преведе тази сума на благотворителни организации, чиято активност е ориентирана към гражданска ангажираност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР