Главният прокурор на Швейцария Майкъл Лаубер беше остро разкритикуван, а

...
Главният прокурор на Швейцария Майкъл Лаубер беше остро разкритикуван, а
Коментари Харесай

Главният прокурор на Швейцария е пречил с действията си на разследванията за корупция във ФИФА


Главният прокурор на Швейцария Майкъл Лаубер беше остро неодобрен, а също по този начин би трябвало да понижи заплатата си с 8 %, откакто изключителна инспекция откри нарушавания. Нередностите от страна на висшия магистрат в Конфедерация Швейцария гласят, че неведнъж е давал подправени данни и е нарушил кодекса на държание на прокуратурата при работа със сигнали за корупция във футбола.

Лаубер беше подложен на инспекция от надзорния орган, защото е открито, че се е срещал импровизирано с президента на ФИФА Джани Инфантино. Срещите са били три, като нито една от тях не е била документирана за спецификата на диалозите сред тях.

Според наблюдаващи и самостоятелни специалисти, въпросната отнета сума е много сериозна, поради възнаграждението му. Проверката е открила също по този начин, че Лаубер освен е нарушил наказателни процедури, само че и рискува да наруши държавната загадка, защото на тези срещи е участвало и трето лице. Освен това Лаубер е попречил следствието на държанието на президента на ФИФА Инфантино, откакто няколко пъти е подхвърлил погрешни данни.

" Липсата на дисциплинираност в работата на основния прокурор на Швейцария е поразителна. Изглежда по този начин, все едно той няма никаква визия каква е спецификата на работата му ", се споделя в прочувствено встъпление от надзорния орган на Министерството на правораздаването. Самият основен прокурор съобщи, че не приема този отчет, той не е финален и може да го апелира пред съда.

Парламентът през септември избра Лаубер за трети мандат за основен прокурор на Швейцария макар дисциплинарното произвеждане по обвинявания, че той погрешно управлява изследването за корупция във футбола. По-голямата част от депутатите в Швейцария поддържаха магистрата, с цел да има последователност в работата, само че настояха и за надзор.

Въпросният Лаубер попадна под светлината на прожекторите, когато се появиха детайлности за поверителни срещи, подкрепени със фотоси в медиите. На въпросните срещи той беше в компанията на различен почитан прокурор и те са на срещи със чиновници на ФИФА, до момента в който тече следствия по съмнения за корупция в международната футболна централа. Предвид меките реакции от политическата власт в страната, за момента най-големият му зложелател са медиите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР