Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви днес, че е

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви днес, че е
Коментари Харесай

Специален прокурор ще разследва сина на Байдън

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд разгласи през днешния ден, че е назначил специфичен прокурор по следствието против Хънтър Байдън – наследник на американския президент Джо Байдън, задълбочавайки следствието преди изборите през 2024 година, предадоха международните организации.

Гарланд сподели, че покачва прокурора в щата Делауеър Дейвид Уайс, който изследва финансовите и бизнес покупко-продажби на сина на президента, в специфичен прокурор.

 Уайс е споделил на Гарланд сподели, че „ по негова преценка следствието му е достигнало стадий, на който той би трябвало да продължи работата си като специфичен прокурор и изискал да бъде назначен (на такава длъжност).

„ След като разгледах настояването му, както и изключителните условия, свързани с този въпрос, стигнах до заключението, че е в публичен интерес да го назнача като специфичен прокурор “, сподели Гарланд.

Този ход е от изключително огромно значение за всекидневно внимателния Гарланд и се случва по време на две огромни следствия на министерството на правораздаването против някогашния президент Доналд Тръмп, основен противник на президента Джо Байдън на изборите следващата година.

 

Назначаването на Уайс съответствува и със започването на настрана следствие на републиканците в Камарата на представителите на бизнес покупко-продажбите на Хънтър Байдън, написа Българска телеграфна агенция.

Миналия месец правосъдното съглашение на Хънтър Байдън по обвиняването за укриване на налози се провали.

Републиканците се подиграваха на това правосъдно съглашение за признание на виновност и го назоваха " блага " договорка, а паралелно с това продължаваха личното си следствие.

Като специфичен прокурор Уайс ще има по-широки пълномощия за осъществяване на по-широко следствие в разнообразни области, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР