Главният прокурор на САЩ и министър на правосъдието Джеф Сешънс

...
Главният прокурор на САЩ и министър на правосъдието Джеф Сешънс
Коментари Харесай

Тръмп се отърва и от втория човек във ФБР, работил по руските му връзки

Главният прокурор на Съединени американски щати и министър на правораздаването Джеф Сешънс уволни зам.-директора на ФБР Андрю Маккейб, който участваше интензивно в следствието на съветската интервенция в американските президентски избори през 2016 година

„ Като се учредявам на отчета на основния контрольор, изводите на отдела за професионална отговорност във ФБР и рекомендациите на старшите чиновници на министерството на правораздаването, взех решение да приключа пълномощията на Андрю Маккейб, считано от този миг “,  се споделя в изказването на Сешънс, представено от осведомителните организации.

Маккейб подаде оставка в  края на януари, само че трябваше да остане чиновник на ФБР до момента, с цел да навърши 50 година и да се пенсионира.

Сешънс го уволни два дни преди да излезе в пенсия, съобщи CNN.

Бившият зам.-директор на ФБР разяснява, че уволнението му е част от войната на администрацията на Тръмп против Бюрото. Той наруши мълчанието след повече от година, през която бе цел на обвинявания, разследвания и подигравателни туитове на Тръмп.

Маккейб беше бодил в очите на президента Доналд Тръмп поради присъединяване си в следствието на съветската връзка.  През януари Тръмп обществено се скара на Сешънс, че не е уволнил зам.-директора на ФБР.

Министерството на правораздаването стартира стремително вътрешно следствие на някогашния зам.-директор на федералната полиция. Fox News заяви тогава, че следствието е обвързвано с „ политическата ангажираност “ на Маккейб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР